Brød med ramsløg

Opskrifter på brød

Stort brød med ramsløg, som får en mild skøn smag af ramsløg. Alle(også børnene) kunne lide det, så det er min garanti for at det ikke smager for meget af ramsløg. Slet ikke. Det smager helt tilpas, mens selve brødet får den bedste duft. Ja, hele køkkenet duftede herligt under bagningen.

Hit it!

brød med ramsløg

Ramsløg i brød smager skønt. Opskriften giver et madbrød med en mild smag af ramsløg

Brød med ramsløg

20 gram gær

5 dl lunken vand

2 spsk olie

1 spsk salt

600 gram hvedemel

250 gram rugmel

En god håndfuld ramsløg(ca. 2 dl hakket ramsløg)

 

  • Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt nu olien og saltet.  Nu rører du løbende både rug og hvedemel i, samt det fintklippede- eller finthakkede ramsløg. Jeg klippede stilkene af, holdt buketten i min hånd, mens jeg klippede mindre stykker med en saks. Det var nemt.
  • lad hæve i 30 minutter.
  • Rør igennem/ælt og læg på beklædt bageplade.
  • Efterhæv i 40 minutter
  • Bag på 200 grader i ca. 30 – 40 minutter til overfladen er gylden og brødet lyder hult, når der bankes let på bunden af brødet.

 

Pjattet med ramsløg ligesom jeg?

Måske Ku` denne skønne salat måske være noget salat med ramsløg og grillede auberginer eller hvad med en pesto af ramsløg? Ramsløgpesto

Jeg er  blevet helt pjattet med de ramsløg. Det er da for fedt, at man kan gå ud i skovbunden og hente de blade og servere dem på så mange måder. Blomsterne er lige så skønne og tager du dem ind, mens de stadig blomstrer og stiller i en vase med vand bliver den kun skønnere, som dagene går. Blomsterne afblomstrer og visner, men tilbage står nogle grønne bærlignende grønne knopper. Vil du læse mere om ramsløg eller generelt læse om den kan du se mere her:

http://havenyt.dk

Tak fordi du læser med, det gør mig super glad. Du er velkommen til at skrive en kommentar til mig, hvis du prøver opskriften af. Det jo næsten som en virtuel kop kaffe 🙂

Kh, Benedicte 🤍

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest