Chiagrød med hampefrø- ren superfood

Alt det andet, Lækre grød opskrifter

Chia+grød+hampefrø= sund mad. Jeg føler mig stjernesund og veltilpas når jeg har nydt sådan et måltid her. Og det er slet ikke så svært at nyde  den, da jeg er pjattet med chiagrød! Har du prøvet at røre lidt hampefrø med i din chiagrød? Hvis ikke, så skulle du prøve det.

Chiagrød med hampefrø

2 spsk. chiafrø

1 dl mælk(gerne sød, let, fløde)

1 dl yoghurt naturel

2 tsk. hampefrø

Lidt vanillepulver eller vanillesukker

  • Røres sammen og sætte på køl natten over eller minimum 8 timer…
  • Pynt med hampefrø, friske bær og frugter…

Hvis du vil læse ganske kort om chiafrø og hampefrø og hvorfor de er gode og sunde at spise kan du se mere under billedet….

chiagrød med hampefrø

Chiagrød med hampefrø

Hvad er chiafrø?

Chiafrø stammer fra en plante kaldet Salvia hispanica. Chiafrø er glutenfri,  rig på både protein og fibre.

Hvad er hampefrø?

Hampefrø stammer fra planten cannabis sativa. Den har intet med cannabis(=du blir´ikke høj af den) at gøre!!! 😉

Hampefrø har en høj næringsværdi. Bla. proteiner, og gode mængder omega-3 og omega-6 fedt. Indeholder også vitamin E. Desuden også en god kilde til jern, fosfor, magnesium og zink. What´s not to like….

Jeg varierer lidt indholdet, når jeg laver chiagrød. Nogle kommer der bær i, andre nødder eller intet. Og igen nogle  laver jeg på kokosmælk, andre fløde og igen andre på en blanding eller blot ren mælk. Jo federe et produkt du bruger desto mere mætter det. Så hvis det er min hurtige morgenmad, så foretrækker jeg kokosmælk/chiablandingen. Den lægger en god bund og mætter dejligt længe synes jeg.

Hvis du er til mere grød kunne den her super chiagrød med gojibær være noget ?https://benedictesmad.dk/chiagroed-med-gojibaer-ren-superfood/

Chiagrød og hampefrø kan afterhånden købes de fleste steder. Ved ihvertfald at normal forhandler både og…. http://normal.dk

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest