En chili sin carne opskrift som denne er den vegetariske udgave af den klassiske chili con carne.
Chili con carne betyder “chili med kød” – og chili sin carne betyder så “chili uden kød”. Den har stadig masser af bid og smag og kræver ikke de vilde ingredienser i køleskabet.
Serveret med ris eller et godt brød og toppet med creme fraiche, friskhakket chili og koriander er det en skønt måltid. Retten kan med fordel stå og simre mere end de 20 minutter jeg skriver. Så har du lidt tid, lader du den stå på lav varme under låg- så bliver smagen lidt mere intens og saucen lidt mere cremet.
Skal den serveres for ungerne kan du skære lidt ned på chilimængden, men altså smage lidt igennem, det skal den da.
Mit bud på en chili sin carne opskrift kommer lige her:
Chili sin carne
Chili sin carne
chili sin carne- den nemme
Ingredienser
- 2 stk. rødløg eller alm løg (finthakket)
- 2 spsk olie
- 3 fed hvidløg(finthakket)
- 3 stk. peberfrugter
- 2 stk gulerødder
- 2 tsk. tørret chili/frisk chili
- 1 squash i midre stykker (kan undlades)
- 2 stk. kartoner purerede tomater a´ca. 400 ml
- 4 tsk. spidskommen
- 2 tsk koriander
- 2 tsk røget paprikapulver
- 3 spsk tomatpuré
- 1 stk. grøntsagsboullionterning
- 1 dl vand
- 1 dåse/karton kidneybønner(drænet)
- 1 dåse(karton sorte bønner(drænet)
tilbehør og topping
- ris
- creme fraiche
- frisk eller tørret chili
- evt. frisk koriander
Fremgangsmåde
- Hak rødløg og hvidløg fint.
- Skær peberfrugt i grove tern.
- Varm en gryde med lidt olie. Tilsæt rødløg og hvidløg. Vend rundt til løgene er klare i ca. 1 min.
- Kom peberfrugter, gulerødder, (squashtern) ved. Tilsæt spidskommen, stødt koriander, paprikapulver og purerede tomater og boullionterning opløst i vandet.
- Lad simre under låg i ca. 20-30 min. Smag til med salt og peber.
- Dræn bønnerne og kom i retten. Lad simre under låg i fem minutter. Smag til med chili.
- (Retten skal ikke bulderkoge nu, blot opvarmes)
- Servér med ris og en klat creme fraiche og evt. friske koriander på toppen. Måske en skål guacamole også eller nachos.
Chili sin carne opskrift
Mine børn har ikke noget imod at spise den her udgave, som minder om, men jo altså ikke er den klassiske chili con carne med kød.
Nej, de er ikke vilde med for mange stegte grøntsager, men når de topper saucen ovenpå ris med creme fraiche og får lov til at spise lidt nachos til, ja så lader de sig overtale. Prøv selv derhjemme!
Interesseret i at se min klassiske udgave af chili con carne, ja så kan du se den lige her
Chili con carne – den nemme udgave
Madhilsner Benedicte
0 kommentarer