chili sin carne- den nemme

En chili sin carne opskrift som denne er den vegetariske udgave af den klassiske chili con carne.

Chili con carne betyder “chili med kød” – og chili sin carne betyder så “chili uden kød”. Den har stadig masser af bid og smag og kræver ikke de vilde ingredienser i køleskabet.

Serveret med ris eller et godt brød og toppet med creme fraiche, friskhakket chili og koriander er det en skønt måltid. Retten kan med fordel stå og simre mere end de 20 minutter jeg skriver. Så har du lidt tid, lader du den stå på lav varme under låg- så bliver smagen lidt mere intens og saucen lidt mere cremet.

Skal den serveres for ungerne kan du skære lidt ned på chilimængden, men altså smage lidt igennem, det skal den da.

Mit bud på en  chili sin carne opskrift kommer lige her:

Chili sin carne

chili sin carne

 

chili sin carne- den nemme

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 stk. rødløg(finthakket)
  • 3 fed hvidløg(finthakket)
  • 3 stk. peberfrugter
  • 2 tsk. tørret chili/frisk chili
  • 2 stk. kartoner purerede tomater a´ca. 400 ml
  • 4 tsk. spidskommen
  • 1 stk. grøntsagsboullion
  • 1 dåse/karton kidneybønner(drænet)

tilbehør og topping

  • ris
  • creme fraiche
  • frisk eller tørret chili
  • evt. frisk koriander

Sådan gør du

  1. Hak rødløg og hvidløg fint. 

  2. Skær peberfrugt i grove tern.

  3. Varm en gryde med lidt olie. Tilsæt rødløg og hvidløg. Vend rundt til løgene er klare i ca. 1 min. 

  4. Kom peberfrugter ved. Tilsæt spidskommen, purerede tomater og boullionterning. Lad simre under låg i ca. 20 min. Smag til med salt og peber. 

  5. Dræn kidneybønnerne og kom i retten. Slag til med chili. Retten skal ikke bulderkoge nu, blot opvarmes. 

chili sin carne

Chili sin carne opskrift – den børnemilde version.

Mine børn har ikke noget imod at spise den her udgave, som minder om, men jo altså ikke er den klassiske chili con carne med kød.

Nej, de er ikke vilde med for mange stegte grøntsager, men når de topper saucen ovenpå ris med creme fraiche og får lov til at spise lidt nachos til, ja så lader de sig overtale. Prøv selv derhjemme!

Madhilsner,

PS. Vil du se mit bud på en klassisk udgave af chili con carne linker jeg til den lige her:

Chili con carne – den nemme udgave

PPS. Opskriften har jeg oprindeligt udviklet til COOP, hvor jeg udvikler opskrifter til deres børnevenlige måltidskasse. For mere info se her https://mad.coop.dk

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.