Chili con carne er bare en lækker gryderet, som jeg laver ganske ofte herhjemme. Både børn og voksne er glade for den her opskrift, som heldigvis er dejlig nem at tilberede. En chili con carne, som er dejlig krydret, men alligevel er tilpasset vores smag.
Den er perfekt til både hverdagsmad, men også weekendmad og jeg laver den gerne til gæster også. Så serveres den med en lækker Guacamole, nachos, ris og en salat som netop er velegnet til mexikansk mad, som den her chili con carne. Krydderierne er dem du finder de helt almindelige supermarkeder og derfor gør det det dejligt nemt at lave en god hjemmelavet chili con carne i eget køkken.
Laver du rigeligt er der også til fryseren. Det er godt til de travle dage og retten bliver ikke dårligere af det.
nem chili con carne
Retter med hakket oksekød er, ligesom hos de fleste danskere, også en hitter herhjemme. Der er jo uanede muligheder for skønne retter.
Her er min udgave af chili con carne, som er tilpasset smagsløgene hos de yngste i familien. Du kan jo selv supplere med ekstra chili!FOr ekstra dybde i den her udgave tilsætter jeg altid et lille nip stødt kanel og gerne et stykke mørk chokolade.
Chili con carne
chili con carne
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 2 stk løg- finthakket
- 4 fed hvidløg- fintrevet eller finthakket
- 1 nip stødt kanel
- 3 tsk god tørret chili -eller et frisk finthakket
- 2 stk peberfrugter- finthakket
- 800 gram hakket oksekød
- 3 spsk tomatpuré
- 1 dåse/karton hakkede tomater - 400 ml.
- 1 tsk oregano
- 4 tsk røget paprikapulver
- 5 tsk stødt koriander
- 5 tsk spidskommen
- 2 dl okseboullion
- salt og peber
- 1 spsk citronsaft
- 1 stykke mørk chokolade - gerne min. 80 % kakao
- 3 stk dåser kidneybønner(eller bland brune bønner og kidneybønner
Tilbehør
- nachos
- ris
- frisk koriander
Fremgangsmåde
- Sauter løg og hvidløg i et minut
- Kom kødet ved og brun det af. Kom krydderierne af og brun også af, sådan at smagen kommer frem.
- Kom peberfrugter ved sammen med tomatpuré og hakkede tomater og okseboullion.
- Lad simre under låg i min. 20 min. Kom citronsaft og mørk chokolade i og lad simre i min. 5 minutter. Kom bønner ved og lad simre yderligere i 5 min.
- Smag til og servér med dit foretrukne tilbehør
Det er smart med gryderetter for de er ganske velegnet til alle ugens dage. Er det hverdag kan man lade retten simre kortere tid og servere med enkelt tilbehør. Men er der mere tid og skal der forkæles lidt ekstra omkring retten, så kan man lade den simre i op til to timer på lave temperaturer og gå all in på lækkert tilbehør.
Så passer retten sig selv og man kan tage sig tid til at gøre lave det der giver mest værdi for en i mens retter passer sig selv.
Jeg ønsker dig god fornøjelse i køkkenet,
Hilsen Benedicte
0 kommentarer