Chili con carne – den nemme udgave

chili con carne

nem chili con carne

chili con carne

Nem chili con carne

chili con carne

Retter med hakket oksekød er, ligesom hos de fleste danskere, også en hitter herhjemme. Der er jo uanede muligheder for skønne retter. Jeg satser på at lægge ikke så få retter med hakket oksekød her på bloggen, som jeg håber I vil lade jer inspirere af. So stay tuned☺️

Her er min udgave af chili con carne, som er tilpasset smagsløgene hos de yngste i familien. Du kan jo selv supplere med ekstra chili!

Ingredienser til chili con carne:

(ca. 4 personer.)

500 gram hakket oksekød.

Olie til stegning.

1 løg.

2 fed hvidløg.

1 tsk. kanel

2 tsk. spidskommen.

Salt/peber

1 tsk. knus chilipulver.

300 ml. tomatpassata (altså dåsetomater hakket til puré).

En halv dåse søde kidneybønner(eller mere, hvis du synes).

Et lille stykke mørkt chokolade.

Friske koriander til pynt(hvis du har).

Du gør nu følgende:

  • Finhak hvidløget og rør i den varme olie. Den skal ikke blive brun, smagen skal blot træde frem.
  • Det samme gør du efterfølgende med løg, som du har hakket. Rør rundt til løget bliver klart/gennemsigt.
  • Tilsæt kødet og rør rundt til det har taget farve. Tilsæt tomatpassata, spidskommen, kanel, salt og peber. Lad det simre en 15 minutter på mellemvarme, smag til med chili og tilpas dine smagsløg!
  • Tilsidst vendes kidneybønnerne sammen med chokolade. Begge dele skal blot varmes op og ikke koge.

Klar til servering. Det er bare godt👍🏻

Tip:

Server din chili con carne med en enkel sprød salat og måske nachos? Eller lav den meget børnevenlige udgave og server med ris og masser af gnaskegrøn og måske en avocadodip: https://benedictesmad.dk/avocado-dip/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.