Spansk kyllingeret med chorizopølse

Chorizo og kylling sammen er bare godt.  Det er nem hverdagsmad- som i virkelig nem. Det er uden tvivl min yndlingsret- altså nem mad 😉 Jeg vil friste mig til at sige, at den faktisk også kan gå til gæstemad. Med en lækker salat, et godt brød og måske en nem lille gang avocadomos. https://benedictesmad.dk/avocado-dip/.

Så er det altså et ganske anstændigt måltid, synes jeg. Da jeg lavede den var der mad i overskud, som vi spiste to dag efter. Det blev den slet, slet ikke dårligere af. Tværtimod. Den indeholder ikke mange ingredienser, men er alligevel ret smagfuld. I love it! Mad som ikke kræver mange ingredienser, kan laves på ingen tid, og alligevel ender med at smage af noget. Noget godt vel at mærke!

chorizo og kylling

chorizo og kylling

(portion rækker til 5-8 voksne)

(arbejdstid alt i alt 1,10 minutter. De 50 minutter er tid i ovnen)

800 gram kyllingeoverlår

100 gram chorizopølse

1 løg

2 fed hvidløg

olie

250 gram drænet røde kidneybønner(fra dåse)

400 gram pastasauce(jeg brugte en tomatsauce med basillikum) eller alternativt tomatpassata

1 spsk eddike

  • Varm olie i en gryde
  • Skær hvidløg i små stykker og vend i olien i en gryde. Tilsæt nu det finthakkede løg.
  • Og nu chorizopølsen, som du har skåret i skiver og dernæst halveret.
  • Tilsæt pastasaucen eller tomatpassata.
  • Lad det simre en 20 minutters tid.
  • Tilsæt nu de drænede røde kidneybønner og eddiken. Varm op.
  • Hæld over kyllingen, som du har lagt i et ildfast fad.
  • Ind i ovnen på 200 grader i  ca 50 minutter.

Server nu sammen med en dejlig salat, ris, et godt brød eller hvad du synes.

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.