Spansk kyllingeret med chorizopølse

Hverdagsmad til store og små

Chorizo og kylling sammen er bare godt.  Det er nem hverdagsmad – som i virkelig nem. Det er uden tvivl min yndlingsret- altså nem mad.

Jeg vil friste mig til at sige, at den faktisk også kan gå til gæstemad. Med en lækker salat, et godt brød og måske en nem lille gang avocadomos. https://benedictesmad.dk/avocado-dip/.

Så er det altså et ganske anstændigt måltid, synes jeg. Da jeg lavede den var der mad i overskud, som vi spiste to dage efter. Det blev den slet, slet ikke dårligere af. Tværtimod. Den indeholder ikke mange ingredienser, men er alligevel ret smagfuld. I love it! Mad som ikke kræver mange ingredienser, kan laves på ingen tid, og alligevel ender med at smage af noget. Noget godt vel at mærke!

chorizo og kylling

chorizo og kylling

Så nemt er det at lave ovnstegt kylling med chorizo  med tomat og bønne sauce. Der kan justeres op og ned i mængde i selve opskriften. Jeg laver blot gerne en stor portion, når jeg er i gang. For som jeg skriver, er det en af de retter der kun bliver bedre af at hvile. Bønnerne giver fylde, smag og protein. Velbekomme

kylling med chorizo

Kylling med chorizo

ovnstegt kylling med chorizo i en lækker bønner og tomatsauce
Print opskrift Pin opskrift
1 time
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 800 g kylling overlår
  • 100 gram chorizopølse - i mindre stykker
  • 1 stk løg(finthakket)
  • 2 fed hvidløg(fintrevet)
  • olie
  • 250 gram drænet røde kidneybønner(fra dåse eller karton)
  • 400 gram tomatsauce - købe pastasauce med basilikum eller tomatpassata(dvs. hakkede tomater)
  • 2 tsk hvid eddike
  • 3 tsk (tørret basilikum)

Fremgangsmåde

  • Kom kyllingestykker i et ovnfast fad.
  • Varm olie i en gryde. Kom hvidløg og løg i gryde og vend rundt et par sekunder på mellemvarme. Det skal ikke brunes. Kom chorizopølse ved.
  • Tilsæt pastasauce, basilikum eller tomatpassata ved og lad simre i 10 min under låg. Tilsæt drænede bønner og eddike og kog hurtigt op.
  • Fordel over kyllingen.
  • Sæt i ovnen på 200 grader i ca. 45 min til kyllingen er gennemstegt. Retten kan dækkes med folien hvis den tagger for meget farve.
  • Nyd med en god salat. Pasta, kartofler eller ris er også dejligt tilbehør. På den måde får man mest glæde ad den gode tomatsauce

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest