Oh la la! Cookies med peanuts er der klar på siden. Eller rettere: Cookies med “chokolade overtrukket peanuts” på siden. Dejen er nem at lave, du kan faktisk smide hele baduljen i en foodprocessor, sætte klumper på en bageplade, sætte i ovnen og voila! 10 minutter efter kan du trække to plader skønne og nybagte cookies ud af ovnen. Det er et godt miks, peanuts sammen med den søde dej. Det giver lidt modvægt og bid til den søde dej.
Der er både rørsukker og almindelig hvid sukker i dejen, men har du ikke den ene slags sukker på lager, fordobler du mængden. De er gode og børnevenlige, med de fine farver.
cookies med peanuts
sprøde og lækre cookies med m&m´s med peanuts
Ingredienser
- 250 gram mel
- 1 tsk. bagepulver
- 100 gram rørsukker
- 100 gram almindelig sukker
- 1 knivspids salt
- 100 gram blødt smør
- 3 tsk. vanillesukker
- 1 stk mellem eller stort æg(eller 2 små)
- 100 gram chokolade peanuts
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 200 grader varmeluft. Jeg bruger gerne en foodprocessor, det er så hurtigt. Har du en foodprocessor kommer alle ingredienser herned.
- Vent med chokoladepeanuts, smør og æg.
- Tilsæt smør, når de tørre ingredienser er rørt sammen. Saml til sidst dejen med æg, smør. Kom nu chokoladepeanuts ved. Det gør ikke noget at de knuses let og fordeler sig i dejen, blot der stadig er er grove eller hele stykker tilbage.
- Beklæd to bageplader med bagepapir. Form ca. 20 små kugler og sær på bagepladerne. Giv dem et let tryk(de flyder ud under bagning). Sæt i ovnen i ca. 10 min.
Tip
Jeg brugte de chokolade overtrukkede peanuts fra Netto, ikke de originale. De fungerer lige så fint de her. Har du ikke chokoladeovertrukket peanuts på lager, kan du bruge hakket chokolade, mandler, tranebær, rosiner og så videre…
Mere kagesulten? Ingefær er så godt. Jeg elsker det ihverfald. Både i madlavning ala asiatiske retter, som fintrevet i varm vand, som thé eller i kager, som her: https://benedictesmad.dk/smaakager-med-ingefaer/
0 kommentarer