Cremet gulerodssuppe

En cremet gulerodssuppe som denne her hitter virkelig i hele familien. Server med et godt brød eller top med pasta. Det er godt!

Axel er 3 år og blev spurgt om, hvad han synes vi skulle have til aftensmad. Snakken gik nogenlunde sådan:

Mig: “Axel, hvad synes du vi skal have til aftensmad idag?”

Axel: “Orange suppe”.

Mig: “Det må jo så blive gulerodssuppe”.

Axel: “Den skal bare være orange”!

Som sagt så gjort. Gulerodssuppe it is!

Gulerødder

Gulerødder er så god en grøntsag og er nok en af de fødevarer vi altid har på lager. Den kan jo spises på en million måder, ikke sandt?

F.eks. som de gulerødder bagt ala hasselback

De bedste hasselback gulerødder 

Eller i kager, fordi gulerodskager er noget af det bedste der findes. Se denne her opskrift på den skønneste gulerodskage, som stammer fra min mor og er pænt gammel! lækker og saftig gulerodskage

Gulerodssuppe

Gulerodssuppen indeholder ikke mange ingredienser, men får alligevel godt med smag. For den helt børnevenlige slags, top da suppen med pasta eller server med et godt brød til. Det er nemt(og billig) mad.

Er du til den spicy udgave, kan du komme godt med tørret eller frisk chili på toppen. Det er vi nogle (læs:mig) der er meget glade for!

 

Cremet gulerodssuppe

 

Cremet gulerodssuppe

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg (grofthakket)
  • 3 stk. mellemstore kartofler
  • 1 kg gulerødder
  • 1 liter vand
  • 2 stk. grøntsagsboullionterninger
  • 2 dl fløde(eller madlavningsfløde)

Sådan gør du

  1. Skræl, løg, gulerødder og kartofler. Skær i grove tern.

  2. Kom lidt olie i en gryde og tilsæt både løg, gulerødder og kartofler. Vend rundt et par minutter på mellem til høj varme.

  3. Kom vand ved og sæt i kog. Lad det simre under låg i ca. 10 minutter til grøntsagerne er møre.

  4. Kom blandingen i en blender eller brug en stavblender. Blend med boullion.

  5. Varm op og tilsæt fløde.

  6. Smag til med salt og peber. Server eventuelt med creme fraiche og måske lidt frisk eller tørret chili.

Boullion

Boullion er ikke altid bare boullion, nogle mærker er bedre end andre. Herbamare laver nogle gode boullioner. Så gør dig selv den tjeneste at køb nogle forskellige og prøv dig frem. Og husk så lige, at boullion er ganske salt i sig selv, så begræns altid saltmængden i retter med boullion.

Boullion har den effekt at den fremhæver smagen af de ingredienser der måtte være i retten. Lidt smart ikke?

Hilsner fra Benedicte

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.