Hasselback gulerødder er sundt, billig og nemt tilbehør til alt slags mad. Kan du måske komme på en ret, hvor gulerødder ikke passer som tilbehør?
Det er for nemt og det er en fin og anderledes måde at tilberede den lille orange rod. Når en gulerod bages får den så meget sødme og uhmmm… jeg elsker den smag.
Så nemt er det.
Hasselback gulerødder
Gulerødder opskrift
Ingredienser
- 10 stk. gulerødder(i nogenlunde samme størrelse)
- 3 spsk. olie
- 2 tsk. flagesalt(eller 1 tsk fint salt)
Dressing til hasselback gulerødder(de bagte rødder smager også dejligt uden)
- 5 spsk. creme fraiche(9 eller 18%)
- 2 spsk. sød chilisauce
- 1 dl hakket persille
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 200 grader almindelig ovn- eller 180 varmeluft. Skræl gulerødder. Fjern stilk og ende. Med en kniv skærer du skiver ned i gulerødder. Pas på du ikke skærer igennem.
- Kom på bagepapir på en bageplade. Kom olie over. Drys med salt og peber. Sæt i ovnen i ca. 35-40 min. Afhængig af størrelse. De smager dejligt både lune og afkølet.
Dressing.
- Rør creme fraiche med chilisauce. Vend hakket persille i. Smag til med salt og peber.
Dressing til hasselback gulerødder
Jeg synes det smager helt forrygende med en dressing rørt af sød chilisauce, creme fraiche og persille. Hvis du lægger dine hasselback gulerødder på en bund af rucola, topper med dressing og granatæblekerner?! Så får du en smuk og lækker salat. Nemt, ikke?
Både som tilbehør til hverdagsmaden og weekendmenuen fungerer hasselback gulerødder så godt. Jeg synes det er det fedeste, når man kan lave hurtig, sund og dekorativ mad, som bare slet ikke har taget meget tid at lave. Min elskede mor, som var vild med at kokkerere, har blandt andet lært mig, hvor vigtigt farver er for øjet, når vi spiser.
For eksempel kan et drys persille gøre underværker hvis en ret er meget lys, grønt klæder farven orange(som i retten her) osv. En leverpostej, smager jo skønt. Men uden drys af noget lækkert ovenpå, bliver maden ikke så indbydende, vel?
Tænk i farver. Det fryder øjet.
Mere nemt tilbehør? De her ovnbagte tomater smager så godt: https://benedictesmad.dk/ovnbagte-cherrytomater/
Når jeg udvikler opskrifter til COOP, tænker jeg meget over, hvordan opskrifterne tager sig ud “for øjnene”. Der er krydderurter, forskellige farver grøntsager med til hver menu osv. Det vil sige, at selvom det er relativt hurtige retter, som kan tilberedes på under 30 min. er det stadig retter, der gerne visuelt skal glæde og friste øjet.
COOP har fire måltidskasser, den ene er målrettet børnefamilier. Det er den jeg har glæden af at “stå bag”. Det er et drømmejob, som er super sjovt at være med til.
Jeg tror at måltidskasse-konceptet er kommet for at blive. Travle familier, modtager opskrifter, samt medfølgende råvarer derhjemme. Så slipper man for at stå i butikken ved myldretid efter arbejde og igen -igen skulle prøvet at komme på nye retter til familien. Lige der, mens opfindsomheden måske er allermindst?!
Jeg linker her, hvis du har lyst til at læse om konceptet: Go cook- måltidskasse
0 kommentarer