lækker og saftig gulerodskage

Opskrifter på kager

Den her gulerodskage…. Jeg siger dig bare, den er lige som en gulerodskage bør være. Saftig med en mild smag af kanel toppet med flødeostglasur.  Det er så ultimativt den bedste gulerodskage jeg har bagt og jeg er ikke sikker på, at jeg kommer til at prøve mig frem med andre opskrifter mere. Hvorfor sku´jeg det.

Præcis for et år siden, mistede jeg min elskede mor, Karin. For tidligt. Alt for tidligt. Jeg tror stadig ikke at jeg helt har opfattet, at det er virkeligt. Hun kommer ikke tilbage.

Heldigvis er hun med mig i alt hvad jeg foretager mig. Og jeg mener alt. Der går ikke et sekund hvor jeg ikke tænker på hende, på vores snakke, hvordan hun ville have reageret i situationer og på hvordan vi kunne tale mad og opskrifter sammen. Nej, min interesse for mad kommer ikke fra fremmede🌷

For et stykke tid siden kiggede jeg hendes opskriftsmappe igennem. Du ved, sådan en mappe, hvor man har klippet opskrifter ud fra blade eller lignende og sat ind i én mappe. Det er fra hendes mappe, at den her gulerodskage stammer fra. Så nej, det er ikke min egen opfindelse den her kage, men den fortjener at komme her på min blogside, for skøn det er den. Opskriften får du her.

Gulerodskage

gulerodskage

God opskrift til en talkage

Den her gulerodskage er i øvrigt aldeles god at lave til en talkage, da  den er nem at skære ud og ikke smuldrer. Top med en klassisk frosting af flormelis, smør, flødeost og revet citronskal.

Jeg lavede opskriften på gulerodskage, som jeg fordoblede. Så bagte jeg den i en stor bradepande og kom i ovnen i ca. 1 time. Da kagen var afkølet, skar jeg den ud som et firtal, kom frosting på og dekorerede med nogle spiselige gulerødder, som jeg fandt i en Aldi butik( aldi.)

Pynt med lige det junior foretrækker(eller du selv). Om sommeren er det så fint med skovsyre og andre spiselige blomster. Om vinteren kan der pyntes med slik, chokolade og så videre.

Saftig og lækker gulerodskage

opskrift på en svampet gulerodskage
Print opskrift Pin opskrift
1 time
Antal: 10

Ingredienser

 • 150 gram fint revne gulerødder
 • 1,5 dl olie(smagsneutral)ex. majsolie
 • 200 gram sukker
 • 2 stk. æg
 • 1 knivspids salt
 • 200 gram hvedemel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 2 spsk. vanillesukker
 • 2 tsk. stødt kanel

frosting

 • 125 gram flødeost naturel
 • 100 gram flormelis
 • 1/2 citron(saften heraf)

Fremgangsmåde

 • Sæt ovnen på 170 grader. Riv gulerødderne fint. Kom i en skål. Kom olien over. I en ny skål pisker du æg, sukker, salt og kanel. Vend mel med bagepulver og pisk ned i æggemasse sammen med olie/gulerødder. Pisk sammen. Kom i en form på ca. 20x20 cm. Sæt i ovnen i ca. 45 min. Hold øje undervejs og stik forsigtigt i den, måske skal den have lidt mere. Ovne varmer forskelligt. 

Glasur.

 • Rør flødeost med flormelis og citronsaft. Sæt på køl og kom på den afkølede kage. Pynt eventuelt med friske bær. (Du kan også vælge at tilføre 50 gram  blødt smør til frostingen)

Vi elsker kager herhjemme og køkkenet er altid i gang med en ny kageopskrift der lige skal testes, prøves af og…. spises. Ikke sandt. Nogle skal jo tage den tjans på sig! 😉Er du til flere lækre kager, så check den her her ud. Den er anderledes og ikke svær, selvom den måske ser sådan ud. https://benedictesmad.dk/den-bedste-rabarberkage-med-kokosmel/

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest