Dejlige lækkerier er sådan en croissant med marcipan. Det er rigtig nemt at lave selv, hvis du bruger købebutterdej. Og kombinationen af de to? Åh, det er godt.
Min egen favorit butterdej er fra danerolles, som kan købes de fleste steder. De bliver helt tilpas luftige og lette og så er det jo noget nemmere end at stå med en hjemmelavet butterdej, som kræver noget mere tid.
Servér til brunch eller kagebordet eller til den lille sult om eftermiddagen. Der er hurtig belønning. For det tager ikke mere end 15 minutter fra start til slut.
Croissant med marcipan
Croissant med marcipan
Ingredienser
- 1 rulle eller dåse færdig butterdej(ex. danerolles, et andet mærke eller hjemmerullet)
- 6 spsk. marcipan
- 1 stk. æg (pisket)
- lidt perlesukker eller almindelig sukker
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 200 grader.
- Rul butterdejen ud og kom en lille spiseskefuld marcipan på hvert stykke i den tykke ende. Rul let og kom snippen nederst på bagepladen.
- Pensl med pisket æg og drys med sukker. Kom i ovnen i ca. 10 min. til letgyldne.
- Nyd dampende varme eller afkølet. Velbekomme!
Flere ovnbagte lækkerier
Butterdej er da maks lækkert. Det er sjældent jeg ruller dejen selv(min tålmodighed rækker ikke), men jeg køber gerne en dåse eller rulle og har liggende klar i køleskabet. På den måde kan jeg altid trylle gode, velduftende croissanter frem til morgenbordet i weekenden.
Jeg kan godt holde mig fra kager, sådan generelt, men holde mig fra alt hvad der minder om croissanter? Det kan jeg ikke. Nope, de ryger indenfor så snart de kommer ud af ovnen! Du kan fylde en croissant med alt fra nutella, små æblestykker og kanelsukker, en anden form for chokolade eller marmelade. Da croissanterne ikke skal have lang tid i ovnen, når fyldet ikke at smelte ud af kagerne og det gør såmænd at du bare kan bruge din fantasi. Så fyld op, rul sammen, kom i ovnen og nyd duften af en hjemmelavet croissant med fyld.
croissant med chokolade, Butterdejstang med æble og marcipan
Mange madglade hilsner fra Benedicte – husk at du kan finde mig på de sociale medier,for eksempel instagram eller Pinterest hvor jeg deler ud af mine nyeste opskrifter.
Høres vi ved?
0 kommentarer