Croissant med marcipan

Børnefester, Brunch, Opskrifter på kager

Dejlige lækkerier er sådan en croissant med marcipan. Det er rigtig nemt at lave selv, hvis du bruger købebutterdej. Og kombinationen af de to? Åh, det er godt. 

Min egen favorit  butterdej  er fra danerolles, som kan købes de fleste steder. De bliver helt tilpas luftige og lette og så er det jo noget nemmere end at stå med en hjemmelavet butterdej, som kræver noget mere tid.

Servér til brunch eller kagebordet eller til den lille sult om eftermiddagen. Der er hurtig belønning. For det tager ikke mere  end 15 minutter fra start til slut.

marcipanfyldte croissanter

Croissant med marcipan

Croissant med marcipan

Croissant med marcipan

nem opskrift på de lækreste marcipanfyldte croissanter, som er helt perfekte til brunch eller den lille sult. De tager ikke mere end 15 minutter at lave fra start til slut, hvis du bruger færdigrullet butterdej.
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 6 croissanter

Ingredienser

  • 1 rulle eller dåse færdig butterdej(ex. danerolles, et andet mærke eller hjemmerullet)
  • 6 spsk. marcipan
  • 1 stk. æg (pisket)
  • lidt perlesukker eller almindelig sukker

Fremgangsmåde

  • Sæt ovnen på 200 grader.
  • Rul butterdejen ud og kom en lille spiseskefuld marcipan på hvert stykke i den tykke ende. Rul let og kom snippen nederst på bagepladen.
  • Pensl med pisket æg og drys med sukker. Kom i ovnen i ca. 10 min. til letgyldne.
  • Nyd dampende varme eller afkølet. Velbekomme!

Flere ovnbagte lækkerier

Butterdej er da maks lækkert. Det er sjældent jeg ruller dejen selv(min tålmodighed rækker ikke), men jeg køber gerne en dåse eller rulle og har liggende klar i køleskabet. På den måde kan jeg altid trylle gode, velduftende croissanter frem til morgenbordet i weekenden.

Jeg kan godt holde mig fra kager, sådan generelt, men holde mig fra alt hvad der minder om croissanter? Det kan jeg ikke. Nope, de ryger indenfor så snart de kommer ud af ovnen! Du kan fylde en croissant med alt fra nutella, små æblestykker og kanelsukker, en anden form for chokolade eller marmelade. Da croissanterne ikke skal have lang tid i ovnen, når fyldet ikke at smelte ud af kagerne og det gør såmænd at du bare kan bruge din fantasi. Så fyld op, rul sammen, kom i ovnen og nyd duften af en hjemmelavet croissant med fyld.

croissant med chokoladeButterdejstang med æble og marcipan

Croissant med marcipan

Croissant med marcipan

Mange madglade hilsner fra Benedicte – husk at du kan finde mig på de sociale medier,for eksempel instagram eller Pinterest hvor jeg deler ud af mine nyeste opskrifter.

Høres vi ved?

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest