De bedste brioche burgerboller er luftige, søde og bløde. Og det er lige sådan en brioche burgerbolle bør være, synes vi herhjemme.
Vi bager en god stor portion og kommer så i fryseren. Så er der nem og hjemmelavet burgerboller at hive frem, når middagsmaden står på burgere, hvilket den faktisk gør ret så ofte herhjemme! Så er der glade og tilfreds børn.
Dejen er med alle de gode sager der kendetegner en brioche burgerbolle: smør og hvedemel. Nej, ingen fuldkorn og godt med fedtstof. Men sådan er det og spise sig mæt i boller gør man jo ikke, vel?
Dejen er ikke tung, men ganske blød undervejs og det er sådan den skal være. Du kan findrysse lidt mel over dejen og fingrene, når du former bollerne, men ikke for meget. Dejen skal være let og ikke tung.
De bedste brioche burgerboller
Brioche burgerboller
Ingredienser
- 50 gram gær
- 6 dl lunken(ikke varm) mælk
- 3 tsk. sukker
- 1/2 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. salt
- 1 kg og 100 gram hvedemel
- 250 gram blødt smør( mindre stykker)
- 3 stk. æg
- ca. 1 pisket æg og sesamfrø til pensling/drys
Fremgangsmåde
- Lun mælken og gær gæren ud.
- Tilsæt sukker, salt, kardemomme, æg og det meste af melet.
- Kom smør i. Rør det sidste mel i. Det er nu en glat og ret smidig briochedej. Lad dejen hæve på et køkkenbord under en klæde i ca. 2 timer. Dejen hæver nu til dobbelt størrelse.
- Form nu ca. 20-24 boller og kom på bagepapir på to bageplader. Giv et let tryk, så de er lidt flade(de hæver igen). Lad dem efterhæve i 1 time mere under et klæde.
- Tænd ovnen på 175 grader varmeluft, uanset om du kommer 1 eller 2 plader ind af gangen. Pensl forsigtigt brioche burgerbollerne med pisket æg og drys med sesamfrø. Kom i ovnen i ca. 14 min. til de er let gyldne.
- Afkøl på en bagerist.
Og. burgere er en af de største hittere i mange familier. Jeg har læst et sted engang på Coop(https://coop.dk)at danskernere spiser 23 % flere burgere om fredagen og vi herhjemme er så ingen undtagelse. Det eneste er, at vi gerne spiser burgere alle andre ugedage!
Og fyld din burger med lige det du foretrækker, om det er kylling, bacon, falaffel, oksekød med/uden grøntsager. En ting er dog sikkert herhjemme, aldrig en burger uden guacamole. Vi elsker guacamole!(se evt. link) Guacamole – den bedste
Til de særlig nemme dage flotter vi os med nachos til vores burger – og de dage, hvor der er lidt længere tid til madlavningen laver vi kartoffelfritter(kartofler skåret i både, som ovnsteges med lidt olie og salt, til de er let sprøde)
SOS(spis og skrid!) er noget vi ynder at afholde herhjemme. Det betyder ganske simpelt at vi inviterer gode venner over til en SOS på en hverdagsaften. Hurtig mad- hurtig hjem igen, da vi har børn der skal være friske til dagen efter. Det er en super koncept for os og her er burger et oplagt bud på en nem middag, som ikke kræver lagt tid at lave eller at spise, men falder i alles smag, ikke?
Madhilsner,
0 kommentarer