Den bedste chokoladekage

Desserter, Opskrifter på kager

Den bedste chokoladekage. Absolut bare den bedste. Endelig er  det slut for mig  med at søge efter flere opskrifter på den der chokoladekage, som bare er tilpas saftig, børnevenlig, mild i smagen og bare… helt vidunderlig.

For alt det tilsammen er den her chokoladekage opskrift. Jeg har bagt den i årevis og sendt med ungerne i skole, på kagebordet, med til sport, på bordet til børnefester toppet med glasur og slik og jeg bager den stadig. Når børnene har venner på besøg, når vi selv har lyst eller bare fordi vi kan. Den bliver spist og bringer ren lykke på bordet, når den står klar. Gylden, duftende og saftig.

 

nem opskrift chokoladekage

 

mumsekage

mumsekage

Den bedste chokoladekage

Den bedste chokoladekage

Den bedste chokoladekage
Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

 • 2 stk. æg
 • 270 gram sukker
 • 7 spsk. kakaopulver
 • 150 gram smagsneutral olie(Eller smeltet afkølet smør)
 • 250 gram hvedemel
 • 1,5 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. natron
 • 1 knivspids salt
 • 2,5 dl. kakaomælk eller mælk

Fremgangsmåde

 • Tænd ovnen på 190 grader alm. ovn/175 g varmeluft. Pisk æg og sukker luftigt. Pisk olie/smør ved.
 • Vend natron, salt og bagepulver med mel og pisk i æggemassen, skiftevis med mælk/kakaomælk.
 • Kom i en smurt springform på ca. 30 cm I diameter eller en smurt kageform på ca. 32 cm. I længde. Bag kagen i ca. 35 min. til der ikke hænger dej ved, når der stikkes en kødnål eller strikkepind i midten, men den stadig er let fjedrende, når der trykkes på midten.

Den bedste chokoladekage

Chokoladekage med olie

Den bedste chokoladekage(ja, det er hjemmebetegnelsen for kagen, når børnene spørger hvad jeg bager, kan nydes blot som den er. Den holder sig nemlig ret fugtig i op til en tre dage på køkkenbordet, hvis det er dækket til. Det er olien der gør tricket. Nu vel. Nogle vil hævde at man bør bage en kage med smør, men sagen er at bruger du olie, sådan en smagsneutral olie, vil du netop få en opskrift på chokoladekage, som ikke bliver tør, men en chokoladekage opskrift som giver den mest saftige og fugtige kage. Det er tricket til en saftig chokoladekage.

 

Den bedste chokoladekage

Tyk glasur til chokoladekage

…eller bare glasur i det hele taget . Som jeg skriver, kan den her opskrift på den bedste chokoladekage, sagtens serveres helt som den er, uden glasur. Det holder også. Men har du lyst til at gøre den særlig festlig kan det klart anbefales at toppe den med en tyk glasur til chokoladekage eller en klassisk glasur til kagen.

En klassisk kageglasur vil være flormelis rørt op med en smule kogende vand og måske en anelse kakaopulver. Kagen kan også drysses med tørret hindbær eller kokosmel, inden den stivner.  Det er den helt nemme, lækre og klssiskeform for glasur.

Men du kan også vælge at komme den her over lækre glasur på. Den er tyk og cremet og bringer lykke. Hver gang. Prøv selv.

tyk og cremet kageglasur

Den bedste chokoladekage

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest