Cremet, smagfuld, tyk og ikke mindst anderledes glasur får du ud af nedenstående få ingredienser. Den smager godt på stort set alt fra klassiske chokoladekager til bradepandekager med mild smag.
Jeg smører den her glasur på en nem og enkel kanelkage. Det er godt. Men den er lige så god på en chokoladekage eller chokolademuffins. Den er nem at røre sammen, kan fryses ned elller opbevares i køleskabet i op til et par uger i en tæt beholder. Den kan peppe selv de mest neutrale bradepandekager op fra at være gode til at være rigtig gode. Den bare venter på at blive hapset!
Sådan laver du en enkel og virkelig lækker glasur:
Glasur opskrift
Tyk glasur
50 gram smør
250 gram flormelis
2 tsk. vanille
2 spsk. kakaopulver
6- 8 spsk. væske(jeg bruger gerne (kakaomælk, men kaffe, mælk, juice sågar vand kan bruges)
- Rør blødt smør sammen med flormelis, vanillesukker, kakaopulver og til sidst væsken. Rør grundigt med piskeris eller lignende, så der ikke er klumper tilbage. Smør ud over den afkølede kage.
Ja, jeg ved altså ikke, hvorfor jeg aldrig har forsøgt mig med denne her glasur. For den er faktisk ret så god, nem at lave, kræver få ingredienser og….. så er den holdbar. Hvis du opbevarer den køligt kan den snildt holde sig en fem-seks dage(den kan også fryses ned, så har du en lækker glasur til at “peppe” en hel almindelig bradepandekage op.
Er du lige så vild med at bage som jeg er? Eller er du bare i bage – kage humør?
Så er du kommet til den rette madblog. Jeg har nemlig samlet et hav af lækre kageopskrifter herinde i mit madunivers.
Her er bare nogle af dem:
Pæremuffins med chokoladeglasur, Sirupskage med smørcreme, Saftig kage med appelsinjuice og chokoladepulver
Tak fordi du læste med,
kh, Benedicte 🙂
0 kommentarer