Den bedste rabarberkage med kokosmel. En gang imellem får man bare en yndlingskage. Kender du det. Sådan en opskrift man vender tilbage til igen og igen og igen… Jeg tør godt sige, at den her bliver min fremtidige favorit – rabarber-kage. Den tager no time og resultatet er så godt. Jeg vil ikke trække den længere, blot give dig opskriften. Lige her:
Rabarberkage med kokosmel
Ingredienser
- 300 gram rabarberstykker(vasket og skåret i skiver a´ca. 1 cm)
- 80 gram rørsukker(eller almindelig)
- 1 spsk. hvedemel
- 2 tsk. vanillesukker
Kagedejen(toppingen)
- 110 gram smeltet smør
- 110 gram rørsukker(eller almindelig sukker)
- 2 æg
- 70 gram hvedemel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 100 gram kokosmel
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader. Kom lidt smagsneutral olie/eller smør i bunden af et fad/tæretefad. Kom rabarberstykker i . Vend med mel, sukker og vanillesukker. Kom i ovnen ca. 5-8 minutter. Lav nu dejen.
Dejen.
- Bland det smeltede smør med rørsukker, æg, mel, bagepulver og kokosmel. Pisk grundigt. Kom over de varme rabarber. Sæt tilbage i midten af ovnen i ca. 30 minutter. Kagen er nu duftende og gyldenbrun. Lad den stå en 10 minutters tid før den skal spises(så sætter den sig bedre)Kagen smager aldeles fremragende med enten flødeskum, græsk yoghurt med vanillesukker, flødeskum eller vanilleflødeis.
Den bedste rabarberkage med kokosmel
Det er tredje og sidste høst af rabarber i haven. Så kommer der ikke flere i år. Det blev til masser af rabarbersyltetøj og den her kage. Rabarbersyltetøj kan holde sige i flere måneder i mit viktualierum. Den her kage, ja det kan den ikke. Den er væk på kort tid!
Og det der er ekstra særlig rart ved at have sine egne rabarber i haven er jo, at det er en af den slags afgrøder, som du kan høste flere gange på én sæson. Lidt cool, ikke?
Når vejret har været tilpas regnfuldt, men også solrigt er rabarberne tilfredse og gror, som fik de betaling for det! Tre gange høst af den samme plante bliver det til nogle år. Ikke dårligt, vel?
I kage-bagehumør efter flere hjemmelavede kager?
Hvem er ikke eksede med kanelsnegle? Den her kage er bygget op af kanelsnegle, sat sammen sådan at remoncen bliver indenfor i sneglen. Lige sådan vi kan lide det, ikke? https://benedictesmad.dk/den_bedste_kanelsneglekage/
Hejsa Benedicte 🤗
Jeg har lige fået opskriften på din virkelige nemme rabarberkage med kokos på min mobil, jeg vil høre dig om kagen er god og lækker og servere for gæster dagen efter den er bagt ?
Hilsen Lena
Hej Lena,
Dejligt at du har fundet vej til min kageopskrift😊
Ja, jeg synes sagtens at den kan serveres dagen efter – den kan sågar også lunes let i microovn, hvis man er til den lune udgave.
De bedste hilsner Benedicte
Smager fantastisk
Dejligt at høre,
Bedste hilsner, Benedicte