Skøn og nem rabarberkage

Opskrifter på kager

Den bedste rabarberkage med kokosmel. En gang imellem får man bare en yndlingskage. Kender du det. Sådan en opskrift man vender tilbage til igen og igen og igen… Jeg tør godt sige, at den her bliver min fremtidige favorit – rabarber-kage. Den tager no time og resultatet er så godt. Jeg vil ikke trække den længere, blot give dig opskriften. Lige her:

den bedste rabarberkage med kokosmel

nem og lækker rabarberkage- nyd med creme fraiche, flødeskum, græsk yoghurt med vanille eller vanilleis.

Rabarberkage med kokosmel

Dejlig og sommerlig rabarberkage med kokosmel- det bedste match
Print opskrift Pin opskrift
50 minutter
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 300 gram rabarberstykker(vasket og skåret i skiver a´ca. 1 cm)
  • 80 gram rørsukker(eller almindelig)
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 tsk. vanillesukker

Kagedejen(toppingen)

  • 110 gram smeltet smør
  • 110 gram rørsukker(eller almindelig sukker)
  • 2 æg
  • 70 gram hvedemel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 100 gram kokosmel

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader. Kom lidt smagsneutral olie/eller smør i bunden af et fad/tæretefad. Kom rabarberstykker i . Vend med mel, sukker og vanillesukker. Kom i ovnen ca. 5-8 minutter. Lav nu dejen.

Dejen.

  • Bland det smeltede smør med rørsukker, æg, mel, bagepulver og kokosmel. Pisk grundigt. Kom over de varme rabarber. Sæt tilbage i midten af  ovnen i ca. 30 minutter. Kagen er nu duftende og gyldenbrun. Lad den stå en 10 minutters tid før den skal spises(så sætter den sig bedre)
    Kagen smager aldeles fremragende med enten flødeskum, græsk yoghurt med vanillesukker, flødeskum eller vanilleflødeis. 

Den bedste rabarberkage med kokosmel

den bedste rabarberkage med kokosmel

Det er tredje og sidste høst af rabarber i haven. Så kommer der ikke flere i år. Det blev til masser af rabarbersyltetøj og den her kage. Rabarbersyltetøj kan holde sige i flere måneder i mit viktualierum. Den her kage, ja det kan den ikke. Den er væk på kort tid!

Og det der er ekstra særlig rart ved at have sine egne rabarber i haven er jo, at det er en af den slags afgrøder, som du kan høste flere gange på én sæson. Lidt cool, ikke?

Når vejret har været tilpas regnfuldt, men også solrigt er rabarberne tilfredse og gror, som fik de betaling for det! Tre gange høst af den samme plante bliver det til nogle år. Ikke dårligt, vel?

I kage-bagehumør efter flere hjemmelavede kager?

Hvem er ikke eksede med kanelsnegle? Den her kage er bygget op af kanelsnegle, sat sammen sådan at remoncen bliver indenfor i sneglen. Lige sådan vi kan lide det, ikke? https://benedictesmad.dk/den_bedste_kanelsneglekage/

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

4 Kommentarer

  1. Lena Nicolaisen

    Hejsa Benedicte 🤗
    Jeg har lige fået opskriften på din virkelige nemme rabarberkage med kokos på min mobil, jeg vil høre dig om kagen er god og lækker og servere for gæster dagen efter den er bagt ?
    Hilsen Lena

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hej Lena,

      Dejligt at du har fundet vej til min kageopskrift😊

      Ja, jeg synes sagtens at den kan serveres dagen efter – den kan sågar også lunes let i microovn, hvis man er til den lune udgave.
      De bedste hilsner Benedicte

      Svar
  2. Lise-Lotte

    Smager fantastisk

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest