Den der du ved nok

Den der du ved nok kagen. Den ypperste bradepandekage vi har herhjemme på dansk jord, som snildt kan måle sig med klassikere ala drømmekage og en gedigen chokoladekage!

Jo, det er store ord, om den lækre kage med det underlige navn. Seriøst hvem kommer på den der du ved nok navnet? Kender du historien bag? Jeg gør ikke.

Uanset navn, ændrer det ikke ved, at det er en himmelsk kage. Et stykke af den her kage? Det er der rene magi:) Det er sådan en slags kage, de fleste kan lide. Også chokolade fornægterne. Og sågar også dem der ikke kan lide kaffesmag i en kage. For det kan ikke rigtigt  smages, men giver blot en dyb og god smag.

En den der du ved nok kage er rigtig velegnet til at bage i en bradepande og tage under armen til uddeling til sport, i skolen eller på arbejdet, fordi den er nem at transportere omkring. Men også  fordi den er nem at lave og ikke smuldrer.  Og så er der bare noget med den glasur. Den kan de fleste  lide, fordi den bare er … læks!

Og nu vi er ved toppingen til den du ved nok kagen, så kan du snildt lave en halv eller hel dobbeltportion ekstra af den. Den smager jo skønt på kagen og min erfaring er, at den har det med stille og roligt at forsvinde, når den står og bobler i gryden! Ja, altså ikke op i den blå luft… bare sådan ned i børnenes maver!

 

Opskrift på den der du ved nok kagen

 

den der du ved nok kage

 

Ingredienser til

Den der du ved nok kagen

(en stor bradepandekage)

350 gram sukker

4 æg

4 tsk. vanillesukker

3,5 dl mælk

1/2 dl kaffe(alm. eller nescafe)

450 gram hvedemel

4 spsk. kakaopulver

4 tsk. bagepulver

200 gram blødt eller smeltet smør

Topping til den der du ved nok kagen

150 gram smeltet smør

7 spsk. færdig kaffe

2 tsk. vanillesukker

4 spsk. kakaopulver

120 gram kokosmel

360 gram flormelis

 

  • Æg, sukker og vanillesukker piskes tykt og skummende.
  • De tørre ingredienser vendes rundt og tilsættes æggemassen. Brug gerne en  røremaskine til at  vende melet rundt i æggemassen.
  • Tilsæt nu mælk, kaffe og smeltet smør. Dejen bliver tyk og cremet
  • Dejen hældes i en smurt bradepande (minimum 30×40 cm)
  • Kagen bages ved 175 grader varmluft i 25-30 minutter. Prik i den med en strikkepind til sidst for at se om kagen har fået nok.
  • Imens kagen bager færdigt laver du glasuren.
  • Alle ingredienser hældes i en skål og varmes op i en gryde (eller i mikrobølgeovnen). Jeg foretrækker en gryde, da man har mere overblik over, når den er klar.
  • Glasuren bliver tyk og cremet. Når kagen er afkølet, smøres glasuren på. Brug  gerne en dejskraber, når du forsigtigt smører det på.Nyd kagen, når glasuren er stivnet

 

den der du ved nok kage

 

 

den der du ved nok kage

Klassiske bradepandekager

Klassiske bradepandekager er noget af det bedste og ofte er det glasuren der gør tricket, ikke? En ganske almindelig dej til kagen ender med at blive den skønneste og mest uimodståelige kage, når den er toppet med en lækker glasur. En glasur kan være alt fra en traditionel glasur af flormelis toppet med krymmel eller slik til bradepandekager med en uimodståelig tyk glasur  ala en drømmekage til den her den der du ved nok kagen.

Se mit bud på et par skønne bradepandekager lige her:

drømmekage

Klassisk klassens time kage

 

Mange hilsner, Benedicte 

Ps. Husk at du kan finde mig på de sociale medier, hvor jeg ville elsker at møde dig. Find Benedictesmad.dk på facebook, Instagram eller pinterest.

Du kan også #benedictesmad, hvis du prøver en af mine opskrifter af. Det ville jeg synes er SÅ hyggeligt.

Mange hilsner,

Benedicte 💜

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.