Den der du ved nok kagen. Svampet og lækker opskrift på den ypperste bradepandekage vi har herhjemme på dansk jord, som snildt kan måle sig med klassikere ala drømmekage og en gedigen chokoladekage!
Jo, det er store ord, om den lækre kage med det underlige navn. Seriøst hvem kommer på den der du ved nok navnet? Kender du historien bag? Jeg gør ikke.
Uanset navn, ændrer det ikke ved, at det er en himmelsk kage. Et stykke af den her kage? Det er der rene magi:) Det er sådan en slags kage, de fleste kan lide. Også chokolade fornægterne. Og sågar også dem der ikke kan lide kaffesmag i en kage. For det kan ikke rigtigt smages, men giver blot en dyb og god smag.
En den der du ved nok kage er rigtig velegnet til at bage i en bradepande og tage under armen til uddeling til sport, i skolen eller på arbejdet, fordi den er nem at transportere omkring. Men også fordi den er nem at lave og ikke smuldrer. Og så er der bare noget med den glasur. Den kan de fleste lide, fordi den bare er … læks!
Og nu vi er ved toppingen til den du ved nok kagen, så kan du snildt lave en halv eller hel dobbeltportion ekstra af den. Den smager jo skønt på kagen og min erfaring er, at den har det med stille og roligt at forsvinde, når den står og bobler i gryden! Ja, altså ikke op i den blå luft… bare sådan ned i børnenes maver!
Opskrift på den der du ved nok kagen
Ingredienser til
Den der du ved nok kagen
(en stor bradepandekage)
350 gram sukker
4 æg
4 tsk. vanillesukker
3,5 dl mælk
1/2 dl. kaffe(alm. eller nescafe)
450 gram hvedemel
4 spsk. kakaopulver
4 tsk. bagepulver
300 gram blødt eller smeltet smør
Topping til den der du ved nok kagen
150 gram smeltet smør
7 spsk. færdig kaffe
2 tsk. vanillesukker
4 spsk. kakaopulver
120 gram kokosmel
360 gram flormelis
- Æg, sukker og vanillesukker piskes tykt og skummende.
- De tørre ingredienser vendes rundt og tilsættes æggemassen. Brug gerne en røremaskine til at vende melet rundt i æggemassen.
- Tilsæt nu mælk, kaffe og smeltet smør. Dejen bliver tyk og cremet
- Dejen hældes i en smurt bradepande (minimum 30×40 cm)
- Kagen bages ved 175 grader varmluft i 25-30 minutter. Prik i den med en strikkepind til sidst for at se om kagen har fået nok.
- Imens kagen bager færdigt laver du glasuren.
- Alle ingredienser hældes i en skål og varmes op i en gryde (eller i mikrobølgeovnen). Jeg foretrækker en gryde, da man har mere overblik over, når den er klar.
- Glasuren bliver tyk og cremet. Når kagen er afkølet, smøres glasuren på. Brug gerne en dejskraber, når du forsigtigt smører det på.Nyd kagen, når glasuren er stivnet
Klassiske bradepandekager
Klassiske bradepandekager er noget af det bedste og ofte er det glasuren der gør tricket, ikke? En ganske almindelig dej til kagen ender med at blive den skønneste og mest uimodståelige kage, når den er toppet med en lækker glasur. En glasur kan være alt fra en traditionel glasur af flormelis toppet med krymmel eller slik til bradepandekager med en uimodståelig tyk glasur ala en drømmekage til den her den der du ved nok kagen.
Se mit bud på et par skønne bradepandekager lige her:
Mange hilsner, Benedicte
Ps. Husk at du kan finde mig på de sociale medier, hvor jeg vil nyde at mødes. Find Benedictesmad.dk på facebook, Instagram eller pinterest.
Du kan også #benedictesmad, hvis du prøver en af mine opskrifter af. Det er kun fedt.
Mange hilsner,
Benedicte 💜
Prøv ristet havregryn og hasselnødder i stedet for kokosmel i toppoint. 😉
Det er også godt.
Uh ha da! Det lyder altså godt👍🏻
Tippet er hermed givet videre… og tak for det
fra Benedicte😊
Dejlig kage
Dejligt at høre – synes nemlig også at den er så god😊
Hilsen Benedicte