Det bedste bananbrød er det lykkedes mig at komme frem til, om jeg må sige det selv! Bananbrødet er saftigt og lækkert, holder formen og indeholder ikke så meget sukker.
Blot 100 gram sukker kommer i det store bananbrød og derfor drister jeg mig til at kalde det bananbrød og ikke banankage. Det smager skønt som det er – eller med kold smør. Det er mums. Banan i sig selv er jo vældig sødt, så du kan sågar halvere mængden af sukker, hvis du bruger meget modne bananer. Jo mere modne bananer- desto mindre sukker kan du putte i.
Det bedste bananbrød
Bananbrød
Ingredienser
- 1 dl olie
- 100 gram sukker
- 400 gram bananer(svarer til 4 alm. størrelse skrællede)
- 2 st. æg(kan undlades)
- 400 gram mel
- 1 ts. natron
- 1 tsk. bagepulver
- 4 tsk. vanillesukker
- 0,5 tsk. salt
- 1 dl mælk
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader. Pisk olie og sukker luftigt.
- Mos bananerne. Bland i sukker-olie blandingen.(tilsæt evt. æg- men kan undlades)
- Vend mel med vanille, salt, bagepulver og natron og pisk i blandingen skiftevis med mælk.
- Smør en brødform på ca. 1,5 liter eller kom bagepapir i.
- Hæld dejen heri og sæt i midten af ovnen. Bages i ca. 40 min. til bananbrødet er hævet, gyldent og fast når du trykker det på midten.
Brug dine modne bananer til at bikse det her bananbrød sammen, som er perfekt til den lille søde snack eller skræl bananerne, læg dem i en pose og kom i fryseren. Så ligger de klar til næste gang trangen til smoothies, banankage eller banabrød dukker op. Bananerne må hellere end gerne være lidt overmodne- med lidt brune pletter hist og her. Lov mig du ikke smider de overmodne bananer ud. Det ville være en skam(og også lidt noget madspild, ikke?)
I bananhumør lige her og nu?
Flere opskrift med banan? sunde bananmuffins(uden hvedemel)
Eller hvad med de her tortilla-bananhapsere tortilla hapsere med nutella og banan
Kager og brød må gerne være nemme at bage, ikke? Jeg elsker opskrifter der ikke kræver alt for mange mellemtrin og hævninger. Og sådan er det med min opskrift på det bedste bananbrød.
Blande, piske, i en form og ind i ovnen- og færdig. Og resultatet er alligevel så ganske godt. Hurtigt resultat af sine få anstrengelser. Fint, ikke?
Mmmm… findes der noget bedre end skiver med bananbrød toppet med smør, peanutbutter eller mandelsmør. Saftig og svampet… lige som den bør være.
God bagelyst,
Hejsa, jeg kunne godt tænkte mig at du havde skrevet næringsstoffer ind på din opskrift hvor mange kulhydrater, osv der er i.
Hej igen,
Det er noteret. Måske jeg får det sat op sådan engang. Men godt foreslag og tak for det.
Hilsen Benedicte
de smager virkelig godt og er mega nemme at lave! Kan man fryse dem med? 🙂
Dejlig at høre👍🏻
Og ja, det kan du sagtens😊
Hvorfor kan jeg ikke piske olie og sukker luftigt?
Jeg bruger solsikkeolie.
Hilsen Ellen
Hej Ellen,
Der må jeg være dig svar skyldig. Men jeg tænker da sagens at du kan lave et velsmagende brød alligevel. Det burde virke, blot du pisker et par minutter.
Hilsen Benedicte😊
Mega god opskrift, jeg er meget positiv over bananbrødet, det smagte dejligt med eller uden smør.
Da jeg har rigtig mange æbler i min have, fik jeg også lyst til at prøve din opskrift, med æbler istedet for banan og kanel i stedet for vanille, det blev også mega godt, og jeg glemte æggene i denne opskrift, så dem behøver man ikke (som du selv skriver).
Jeg brugte 4 skrællede æbler (hakket på foodprocessor) og 3 tsk. Kanel.
Tak for en god opskrift😊
Tusind tak for en dejlig besked. Det glæder mig meget😊
Det var da en god idé at prøve med æbler, nu når haven bugner. Det vil jeg da bestemt også prøve.
Tak for at dele, så andre også kan prøve det af.
Hilsen Benedicte
Hvor mange grader skal banan brødet bages ved?
200 grader ved alm. over- og undervarme 😊
Skal der ikke æg i?
Hej Christina, jeg har faktisk forsøgt mig med bananbrødet med/uden æg- da det hænder jeg ikke har æg på lager, når trangen til bananbrød melder sig- og man kan faktisk bage både med og uden. Jeg tilfører en en mulighed for at bage med æg også på opskriften. Men det går altså også fint uden…
Mange hilsner, Benedicte