Saftigt og lækkert bananbrød

Det bedste bananbrød er det lykkedes mig at komme frem til, om jeg må sige det selv!  Bananbrødet er saftigt og lækkert, holder formen og indeholder ikke så meget sukker.

Blot 100 gram i det store bananbrød, gør at jeg tør driste mig til at kalde det bananbrød og ikke banankage. Det smager skønt som det er- eller med kold smør. Det er mums. Banan i sig selv er jo vældig sødt, så jeg tror sagtens at du kan halvere mængden af sukker. Jo mere modne bananer- desto mindre sukker kan du putte i.

det bedste bananbrød

Det bedste bananbrød

banabrød

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter

Ingredienser

  • 1 dl olie
  • 100 gram sukker
  • 400 gram bananer(svarer til 2 store skrællede)
  • 2 st. æg(kan undlades)
  • 400 gram mel
  • 1 ts. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 4 tsk. vanillesukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 dl mælk

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Pisk olie og sukker luftigt. 

  2. Mos bananerne. Bland i sukker-olie blandingen.(tilsæt evt. æg- men kan undlades) 

  3. Vend mel med vanille, salt, bagepulver og natron og pisk i blandingen skiftevis med mælk. 

  4. Smør en brødform på ca. 1,5 liter eller kom bagepapir i. 

  5. Hæld dejen heri og sæt i midten af ovnen. Bages i ca. 40 min. til bananbrødet er hævet, gyldent og fast når du trykker det på midten. 

Brug dine modne bananer til at bikse det her bananbrød sammen, som er perfekt til den lille søde snack eller skræl bananerne, læg dem i en pose og kom i fryseren. Så ligger de klar til næste gang trangen til smoothies, banankage eller banabrød dukker op. Bananerne må hellere end gerne være lidt overmodne- med lidt brune pletter hist og her. Lov mig du ikke smider de overmodne bananer ud. Det ville være en skam(og også lidt noget madspild, ikke?)

I bananhumør lige her og nu?

Flere opskrift med banan? sunde bananmuffins(uden hvedemel)

Eller hvad med de her tortilla-bananhapsere  tortilla hapsere med nutella og banan

Kager og brød må gerne være nemme at bage, ikke? Jeg elsker opskrifter der ikke kræver alt for mange mellemtrin og hævninger. Og sådan er det med min opskrift på det bedste bananbrød.

Blande, piske, i en form og  ind i ovnen- og færdig. Og resultatet er alligevel så ganske godt. Hurtigt resultat af sine få anstrengelser. Fint, ikke?

Mmmm… findes der noget bedre end skiver med bananbrød toppet med smør, peanutbutter eller mandelsmør. Saftig og svampet… lige som den bør være.

God bagelyst,

Follow:

2 Comments

  1. Christina
    3. maj 2019 / 15:24

    Skal der ikke æg i?

    • Benedicte
      Forfatter
      3. maj 2019 / 15:43

      Hej Christina, jeg har faktisk forsøgt mig med bananbrødet med/uden æg- da det hænder jeg ikke har æg på lager, når trangen til bananbrød melder sig- og man kan faktisk bage både med og uden. Jeg tilfører en en mulighed for at bage med æg også på opskriften. Men det går altså også fint uden…
      Mange hilsner, Benedicte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.