Falafler i airfryer er en nem og rigtig effektiv måde at trylle sprøde og lækre airfryer falafler frem med et minimum af fedt, men stadig med masser af smag.
Hjemmelavet falafler i airfryer er bare nemmere og så undgår man et olielugtende køkken og se det er da ikke så ringe vel? At de færdige falafler tilmed indeholder noget færre kalorier, da de normalt steger i gode mængder olie er også en bonus.
Jeg ved ikke hvor stor en airfryer, som du er den heldige indehaver af, men min er på 4,5 liter og i den airfryer svarer det til, at jeg steger af cirka tre omgange. På den måde sikres en god sprødhed over samtlige falafler. Jeg fordeler lidt olie først over den ene side og efter en fem minutter vendes de og jeg kommer lidt olie over igen. På den måde bliver de både gyldne og får lidt ekstra smag og sprødhed fra olien.
Falafler er bare et i mange familier og også i min. Vi serverer dem i wraps, pitabrød eller som topping på salat. En dressing som den her
Hjemmelavet kebabdressing holder bare, når den pøses ud over både salat og falafler. Prøv selv 🙂
Et lille tip :
Du kan med fordel fugte fingrene, når falaflerne formes. Fugten fra fingrene gør det nemme at forme pæne og ensartedefalafler
Falafler i airfryer
Falafler i airfryer
Ingredienser
- 2 dåser kikærter- drænet for væde
- 1 stk løg - hakket
- 4 fed hvidløg- presset
- 2 tsk spidskommen
- 1 dl finthakket persille
- 1 tsk stødt tørret koriander
- salt og peber
- 1 tsk bagepulver
- 4 spsk mel
- ca. 6 spsk. olie - til airfryeren
Fremgangsmåde
- Dryp kikærter helt af. Blend alle ingrediense(pånær mel) til en sammenhængende masse.
- Kom i en skål ogg tilsæt et par spisekfulde mel - rør rundt til en sammenhængende og let fast masse. Er massen for lind tilsættes lidt ekstra mel.
- Form som falafler og kom på en rist i airfryer - fordel i et lag og kom olie over.
- Varmes på 180 grader i ca. 5 minutter, hvorefter de vendes og dryppes med lidt olie og steger færdigt til gyldne og sprøde. Det kan tage fra 5- 10 min. afhængig af airfryer.
Flere opskrifter
Hvis du har lyst til endnu flere opskrifter direkte i din indbakke, så er du velkommen til at gøre som mange andre før dig. De har nemlig allerede skrevet sig op til at modtage en mail, når der er nyt her fra. Det er helt kvit og frit og gøres på forsiden i den grå firkant(og husk lige at tjekke spamfilter. Her kan den desværre godt havne)
Håber vi høres ved…
Hilsen Benedicte
0 kommentarer