Flammkuchen – også kendt som tarte flambée er en traditionel og ret populær ret fra enkelte del af Frankrig og dele af Sydtyskland. At den er populær forstår jeg virkelig godt. For den smager ganske forrygende og er samtidig så dejlig nem at lave.
Du kan vælge at lave bunden selv, men personlig kan jeg sagtens finde på at købe en pizzabund af god kvalitet og bruge den i stedet. Den er helt genial som en let middagsmad, men lige så perfekt som til at blive serveret som en lille hapser eller forret på terrassen, hvis der er gæster, godt vejr eller bare god tid. Laver du bunden selv, kan jeg anbefale den her Pizzadej.
Bunden på en flammkuchen er ekstra tynd, så uanset om du bager selv eller køber den bør du vælge en tynd en af slagsen.
Den klassiske udgave af en flammkuchen er med et lag af creme fraiche, toppet med bacon og løg og så er timian helt perfekt at runde af med. Flammkuchen betyder egenlig flammekage og det er vel også det det er. Udover, selvfølgelig ikke at have det mindste med noget sødt at gøre, men den kommer ind i ovnen på høje temperaturer og bager under flammerne og voila! Klar.
Selvom en klassisk flammkuchen er med bacon og løg kan den selvfølgelig sagtens varieres ud fra hvad køleskabet indeholder og det koncept er jeg vild med. Har du for eksempel prøvet at komme gedeost på og toppen med friske skiver af figen, når det er sæson for det?
Eller skiver af kartofler og aubergine og masser af basilikumblade?
Flammkuchen
Opskrift på en klassisk flammkuchen eller tarte flambée, som det også hedder, hvis du bevæger dig over grænsen fra Tyskland til Frankrig
Flammkuchen
Ingredienser
- 1 stk tynd pizzabund af god kvalitet
- 200 gram creme fraiche - 18 eller 38 %
- 0,5 tsk revet muskat
- 1 stort løg - pillet og skåret i fine skiver
- 150 g bacontern
- 1 lille håndfuld revet mozzarellaost(kan undlades)
- et nip frisk timian eller et teskefuld tørret timian
Fremgangsmåde
- Tænd ovn på 250 grader(pizzatrin eller almindelig over/undervarme).
- Rul pizzadej ud og smør med creme fraiche vendt med revet muskatnød (og kom evt. revet ost over)
- Kom løgskiver herover og slut af med bacontern. Drys timian over. Bages i midten af ovnen i ca. 10-12 minutter til baconternene bobler og pizzakanten ligeså.
- Servér gerne lun
Jeg ønsker dig en god og rar oplevelse i køkkenet. Der findes ikke noget bedre end at kreere noget god mad til sig selv og eventuelt venner eller familie. Og endnu bedre? Når tiden ikke altid er overvældende stor eller energien ikke er det. Så er det da fedt at lave god hjemmelavet mad alligevel.
Jeg håber at du vil finde masser af inspiration til nemme og velsmagende madopskrifter?
Håber vi høres ved. Mange hilsner Benedicte
Skal det være nemt bruger jeg tortillas, samme fyld og bagetid – også lækkert
Super godt tip, ja det kan vel også bruges, når tiden er knap.
Hilsen Benedicte😊