Flapjacks er en skøn kombi af en müslibar og en cookie og jeg er vild med den kombi!
At det samtidig er alt for nemt at lave er jo ekstra bonus og desuden kan den varieres i det uendelige, som dækkes med chokolde eller fyldes med tørrede bær. Flapjacks stammer oprindelig fra Storbritanien, hvor de kommes i både madpakker eller nydes til en omgang afternoon tea. Prøv selv. Det er nemt at gå til.
Flapjacks opskrift
Flapjacks
Ingredienser
- 75 gram brun farin
- 80 gram smeltet smør
- 2 spsk sirup- mørk eller lys
- 175 gram finvalsede havregryn
- evt. lidt smeltet mørk eller lys chokolade overfladen(bruges chokolade, regn da med ca. 150 gram)
Fremgangsmåde
- Kom smør, sirup og sukker i en gryde og smelt. Kom havregryn ved og rør grundigt sammen
- Kom i formen, som er beklædt med bagepapir. Tryk det hele godt sammen enten med fugtige hænder eller en silikoneske
- Bages i midten af ovnen i ca. 25 min. til gylden overflade. Skær i bidder, mens den er let varm. Opbevar i en dåse.
- (Ved chokolade. Smelt og kom over den enten lune eller afkølede flapjack. Lad størkne. Opbevar i en tæt dåse.)
Andre opskrifter som du kunne være interesseret i
Musli i ovn med figner og havregryn, Sunde müslibarer med nødder, dadler og kokosolie
0 kommentarer