Sunde müslibar –
Super lækker müslibar opskrift på hjemmelavet sunde müslibarer. De holder max og jeg har endelig fundet den ultra bedste grund opskrift på sunde müslibar med dadler, abrikoser, figner, kokosolie og mandler. Jeg er helt med på at der er sukker i de tørrede frugter. Men det er så frugtsukker og de store mængder af mandler og det faktum at den røres sammen med kokosolie gør at jeg tillader mig at skrive sunde muslibarer. De smager super godt, hænger fint sammen og så tager de sådan cirka 5 minutter at røre sammen.
Jeg pakker dem ind enkeltvis i mellemlægspapir, når de er færdige. Så er det nemt lige at nappe en med på farten eller komme i min eller børnenes madpakke.
Det lidt smarte ved den her opskrift på sunde müslibar er at du sagtens kan ændre lidt i hvilke tørrede frugter du bruger. Så længe at mængden af tørret frugt er det samme som i opskriften kan du tilføre lidt mere figner og lidt færre dadler eksempelvis og så videre. Så bruger du de frugter du bedst kan lide og har på lager. Som sagt, blot mængden er den samme. Om du bruger de store medjool dadler eller de mere tørre dadler gør ingenting. Begge kan bruges.
Sunde müslibar med chokolade
Du kan sagtens komme en anelse smeltet chokolade på hver müslibar. Det giver det ekstra. Mængden er dog minimal, men fordi det er en ultra mørk chokolade jeg kom på, smager den alligevel igennem. Jeg kom en halv teskefuld chokolade pr. müslibar. Det er strengt taget ikke nødvendigt, jeg synes bare det ser fint ud 🙂
Sunde müslibar
Sunde muslibarer
Müslibarer med mandler, tørret frugt og kokosolie
Ingredienser
- 270 gram tørret frugt(1/3 del dadler, 1/3 del abrikoser, 1/3 del tørret figner)
- 135 gram grovvalsede havregryn
- 130 gram mandler
- 2,5 spsk. kokosolie
Fremgangsmåde
- Kom de tørrede blender i en minihakker og blend til en samlet masse.
- Kom de tørrede frugter i en skål.
- Kom mandler i minihakkeren og hak dem fint - ikke til mandelmel, men i bitte små tern.
- Sørg for at kokosolien er let flydende- i hvert fald ikke fast, så kan det ikke blandes med ingredienserne.
- Vend de grovvalsede havregryn, de tørrede frugter og mandlerne sammen med olie.
- Beklæd en form på ca. 10 x 15 med husholdningsfilm. Kom massen ned i formen og pres den grundigt med håndfladen. Kom formen i køleskabet i min. 45 min. til massen er fast.
- Skær muslibaren i passende skiver og pak ind enkeltvis.
Sunde müslibarer opskrift
Lignende opskrifter på de bedste müslibar
Når det er er så ganske nemt at lave sine egne muslibar med kokosolie og forskellige former for nødder og tørret frugt undrer det mig, at der kan gå måneder imellem at jeg laver dem. Hvadenten det er de her muslibarer eller alle de andre der ligger herinde på bloggen.
Elisabeth går nu i gymnasiet og kan godt lide sundere alternativer til købe muslibarer og frugtstænger. Samtidig kan skoledagen være ganske lang og med transporttid til indre København og flere omgange håndbold om ugen er det lidt skønt at have de her sunde müslibarer på lager. De er nemme at komme i skoletasken, sportstasken eller lige gribe i hånden og spise imellem, når tiden er knap.
Derfor ved jeg at lige præcis de her myslibar med dadler andre tørret frugter og nødder vil blive lavet om og om igen. Det er skønt med lidt andre alternativer til de hurtige købe snacks som jeg ofte har liggende. I de her ved man lige præcis hvad de indeholder og det er egenlig meget rart.
Her kan du se bare nogle af de andre slags müslibar opskrift du kan finde herinde. Der er de søde, de sund(ere), de anderledes, de salte og så videre.
Müslibar med abrikos -god i madpakken
kan jeg bruge acacia honning i stedet for
Det tror jeg sagtens at du kan 😊
Eller i hvertfald 50 %kokosolie og 50 % honning😊
Hej
Jeg har prøvet at lave dine müslibar. Men de hele hænger ikke sammen efter müslibarene har været i køleskabet i 45 min. Hvad skal jeg gøre ? For at det hænger sammen.
Hej😊 Måske er 45 min ikke nok, det skal være helt fast.
Har det fået et ordenligt “tryk” sammen. Alternativt kan tilsættes lidt mere kokosolie👍🏻😊
Super gode