Fyldt kyllingebryst med flødeost, spinat, bacon, citron er skisme så godt.
Hvis du har tid, kan du få et ekstra mørt resultat ved at lave røre blandingen sammen og fylde kyllingen og lade det hele stå i nogle timer. Så trænger citronsaften helt ind i kødet og giver en ekstra mør kylling.
Obs. ! Citronsaften smager ikke igennem (bare rolig).
Fyldt kyllingebryst med flødeost, spinat, bacon og citron er god hverdagsmad, men også gæstemad, til de dage hvor det skal være ekstra godt.
De fleste er vilde med kylling, både børn og voksne og med en ekstra lækker salat, og et godt brød, så er det et skønt måltid.
Ps. Fik jeg sagt, at børnene spiser retten med glæde, selvom der er spinat i. Tror det er fordi spinat bliver så cremet at den næsten er skjult(for børneøjne)
Altså jeg er ikke helt tilfreds med udseendet af billedet. Det tager sig ikke så godt ud, som jeg kunne ønske, for I læsere har jo ikke smagt resultatet. Må bare sige, at billedet ikke yder det lækre stykke kylling retfærdighed. Sorry for that!
Citronsaft har den effekt, at det mørner kødet. Så jo længere tid, desto bedre. Om jeg ville gøre det med andre stykker kød, f.eks. oksekød tror jeg ikke. Den syrlige citron går bedst med fjerkræ, synes jeg.
Kalkunbryst, som nemt kan steges til den tørreste skosål(!) bliver også mere mørt af at ligge i citronsaft i et par timer før stegning. Nu er det hermed videregivet.
Og nu til opskriften:
Fyldt kyllingebryst med flødeost
Fyldt kyllingebryst med bacon og spinat
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst
- 200 gram bacontern
- 3 fed hvidløg(finthakket)
- 100 gram frisk spinat(eller frost-drænet for væde)
- 200 gram flødeost naturel
- 1 citron (saften og skallen)
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader/180 grader varmeluft.
- Skær en lomme i siden på hvert kyllingebryst og læg i et fad.
- Varm en pande med bacontern og finthakket hvidløg.
- Vend det rundt et par minutter.
- Kom spinat i, vend rundt til det falder sammen.
- Tilsæt citronsaft og skallen af citronen.
- Vend flødeost i det hele. Det skal ikke koge nu, blot vendes rundt på mellemvarme.
- Fyld halvdelen i hvert kyllingebryst. Top resten på hvert kyllingebryst.
- Sæt i ovnen i ca. 20-22 min. til kyllingebrystet er færdigstegt.
Flere kyllingeretter? Kylling kan jo laves på 5 millioner måder, ikke? En hel kylling kan grilles, langtidssteges, fyldes med alle mulige grøntsager osv.
Kyllingbryst kan laves thaistyle, for godt det er kylling med asiatiske krydderier ala soya, koriander (se her) honning og soya marineret kylling
eller kan steges blot som den er og serveres med en god dip. Det bedste sommermåltid er en hel stegt kylling, serveret med rabarberkompot, nye kartofler og agurkesalat. Halleluja!(linker til min lynhurtige udgave af agurkesalat lige her)
Hilsner,
0 kommentarer