Haps haps, sæt goma dressing på bordet sammen med gnavegrønt og se hvor hurtigt det går med at indtage masser af gnavegrønt. Goma betyder sesam på japansk og det er også det gomadressing primært består af.
En skøn dressing eller dip lavet primært af ristet sesamfrø blendet med soya sauce, lidt chili og få andre sager. Du kan vælge, at fintblende din eller gøre som her og lade der være stykker af sesamstykker i. Jeg kan blot godt lide, at der er lidt bid i min goma dressing. Men det er vel smag og behag. Laver jeg den til børnene vælger jeg dog at kværne den 100%
Goma dressing
goma dressing
Ingredienser
- 140 gram sesamfrø(ristes på panden en 5-7 min. tid)
- 4 spsk. soya
- evt. en 1/2 tsk. tørret chili
- saften af 1 citron
- 1/2 dl smagsneutral olie f.eks. raps, oliven eller lign.
- 1 fed hvidløg(som har fået hurtig opkog)
- smages til med salt
- tilsæt lidt vand for en mere lind goma dip
Fremgangsmåde
- Kom sesamfrø på en pande. Rist en 5-7 min. tid til de tager en smule farve. Rør/ryst løbende undervejs.
- Kom hvidløgsfed i en gryde og giv kort opkog i vand(det tager den skarpe smag af frisk hvidløg)
- Blend nu de ristede sesamfrø med alle de øvrige ingredienser til en lind masse. Du kan tilsætte lidt vand for en mere lind gomadressing/dip. Velbekomme!
Goma dressing opskrift
Tip
Alverdens grøntsager kan bruges til at dyppe i din goma dressing. Når vi leger sticks and sushi herhjemme(jo vi gør skam!) er der hvidkål og blomkål, som stensikkert er på tallerken. Ellers er de klassiske gulerødder, agurker eller peberfrugter heller ikke at foragte.
Børn og frugt/grønt
I følge sundheds-anbefalingerne bør et 4-10 årig barn spise ca. 250 gram frugt om dagen og 250 gram grønt om dagen!
Det er faktisk ikke så lidt, synes jeg. Prøv at lægge en skrællet gulerod, skiver af peberfrugt eller lignenede på en vægt og se, hvor meget der egentlig skal til før man når den anbefalede mængde.
Ikke alle mine børn er lige grøntsagsglade, men heldigvis har jeg erfaret, at det kommer lidt med alderen. En dressing som den her eller en klassisk creme fraiche rørt op med salt, peber og lidt ketchup er altid en hitter. Så ryger grøntssagsstavene lidt hurtigere. Ofte før maden, men okay, så gør det jo ikke så meget at der ikke spises så store mængde til selve maden.
Vild med grøntsager, men er det svært at få den anbefalede mængde om dagen? Dyp i den her avocado dip. Men først en lille advarsel. Den er vanedannende: https://benedictesmad.dk/avocado-dip/
0 kommentarer