Grillede peberfrugter

Alt det andet, Grill, Vegetariske retter

Grillede peberfrugter – perfekt tilbehør til grillmaden.

Servér de her peberfrugter på grill som tilbehør til sommerens(og vinteres grilllækkerier). Det smager helt forrygende og det er næsten magisk som peberfrugterne går fra at være let bitre og faste til at indeholde så meget sødme, blødhed og smag.

Grillede peberfrugter

Sådan laver du grillede peberfrugter

Peberfrugter kommer i mange farver og netop farven viser, hvor søde de er. De grønne er mest bitre, de gule og orange lidt midtimellem og de røde er mest søde i rå tilstand.

Jeg køber gerne de pakker med tre slags peberfrugter i, som de fleste supermarkeder forhandler. Det er nemt og billigt og så er det en god måde at få det bedste ud af de grønne peberfrugter, som jeg egenlig ikke synes smager så godt i rå tilstand. Men får de varme og krydderier, bliver de til det mest indbydende og sunde tilbehør, som er dejlig nemt at lave på grillen.

I weekenden havde vi en dejlig stor konfirmationsfest herhjemme i huset. Det var måske året varmeste dag og det kaldte på grillmad. Når konfirmanden ønsker grilllækkerier er det da det han skal have!

Udover diverse salater og ovnbagte kartofler, grillede vi bøffer, chicken wings, spareribs, kyllingebryst og så de her grillede peberfrugter. Jeg lavede en meget stor portion og næsten alt blev spist. Det hittede og det var nemt, da de rå peberfrugter kunne forberedes i flere timer inden. Så var det nemt at komme på grillen og vende til de var gyldne, søde og klar.

Grillede peberfrugter

Peberfrugterne er skåret ud og ligger og ligger nu klar i olie og krydderier til at komme på grillen.

Grillede peberfrugter

peberfrugter på grill

Nem opskrift på peberfrugter på grill, som får så meget sødme og smag, når de vendes med olie og krydderier og steges på grill. Om du bruger almindelig kulgrill eller gasgrill er ligegyldigt.
Print opskrift Pin opskrift
30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk. peberfrugter(gule,grønne, orange eller røde)
  • 2 spsk. tørrede krydderuter(fx. timian, rosmarin, oregano eller provence krydderier)
  • 4 spsk. olie
  • flagesalt og peber

Fremgangsmåde

  • Skær hver peberfrugt i stykker, sådan at hver peberfrugt skæres i både på 4-5 stykker. Kassér kerner. Kom i en dybfrostpose og vend med olie, krydderier, salt og peber. Fordel grundigt.
  • Du kan nu grille peberfrugterne eller lægge dem på køl, til senere brug.
  • På en opvarmet grill, kommer du grillfrugterne- Du kan godt bruge direkte varme ved kullgrill, men uanset hvilken form for grill, bør du være over grøntsagerne. Bruger jeg en gasgrill, griller jeg på mellemvarme og vender dem jævnligt. Det tager en 202 -30 minutters tid cirka afhængig af varme.
  • Vend peberfrugterne undervejs, så de får farve og bliver gennemstegte på alle sider. De må ikke brænde på og blive sorte, men de må gerne tager farve. For jo mere gyldne desto mere sødme udvikler de. Servér de varme peberfrugte helt nystegte.

Grillede peberfrugter

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest