lækker gryderet med oksekødsstrimler og timian

Den her gryderet med oksekødsstrimler fik vi i går- den hittede hos både voksne og børn. Saucen er dejligt cremet og der er nok af den. Det skal nydes! Så sammen med ris eller som her mos af søde og almindelig kartofler kunne saucen rigtig nydes. Den må ligesom bare ikke ligge tilbage på tallerknen, sådan urørt, vel?!

En gryderet med oksekødsstrimler tager 25  min. fra start til slut- og det er i grunden ikke så slemt, vel? Jeg lægger opskriften lige her:

Gryderet med oksekødsstrimler

lækker gryderet med oksekødsstrimler og timian

gryderet med strimler af oksekød og timian

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 bundt forårsløg(ca. 4 stk) (i tynde skiver)
  • 300 gram gulerødder (i tern)
  • ca. 500-700 gram strimler af oksekød
  • 20 gram smør
  • 3 spsk. mel
  • 2 dl vand
  • 2 dl fløde
  • ca. 2 dl mælk
  • 1 stk grøntsags eller okseboullionterning
  • lidt madkulør
  • 3 tsk. tørret timian eller bladene af 5 stilke friske timian

Sådan gør du

  1. Skær forårsløg i tynde skiver og gulerødder i små tern. 

  2. Varm en gryde med lidt olie og steg strimlerne af oksekød et par minutter til kødet er brunet. Kom på en tallerken. 

  3. Kom nu forårsløg og gulerødder i panden og rør rundt på mellemvarme et par minutter. Kom nu på samme tallerken som kødet. 

  4. Smelt smørret i gryden. Tilsæt mel og rør til en melklump. Tilsæt vand og fløde og pisk grundigt til en tyk sauce. 

  5. Tilsæt mælk lidt af gangen og pisk sammen med boullionterning. 

  6. Tilsæt timian og lidt kulør. Smag til med salt og peber og kom nu kød og grøntsager tilbage i  gryden og varm igennem. 

 

gryderet med oksekødsstrimler

Gryderetter er altid godt, okay særligt i de kolde måneder, når man skal have noget godt at varme sig på. Men sige nej til det på en varm dag gør jeg nu heller ikke!

Den her gryderet er også en skøn hitter herhjemme, den kan også spises året rundt og gøres ekstra børnevenlig ved at lave masser af små skåle af tilbehør til. Det hitter:  karrygryde med kylling

Madglade hilsner,

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.