Gryderet med oksekødsstrimler og timian

Hverdagsmad til store og små

Den her gryderet med oksekødsstrimler fik vi i går- den hittede hos både voksne og børn. Saucen er dejligt cremet og der er nok af den. Det skal nydes! Så sammen med ris eller som her mos af søde og almindelig kartofler kunne saucen rigtig nydes. Den må ligesom bare ikke ligge tilbage på tallerknen, sådan urørt, vel?!

En gryderet med oksekødsstrimler tager 25  min. fra start til slut- og det er i grunden ikke så slemt, vel? Jeg lægger opskriften lige her:

Gryderet med oksekødsstrimler

lækker gryderet med oksekødsstrimler og timian

gryderet med strimler af oksekød og timian

Gryderet med oksekødsstrimler - lækker simret som kan laves både hurtigt eller simre i timevis
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 bundt forårsløg(ca. 4 stk) (i tynde skiver)
  • 300 gram gulerødder (i tern)
  • ca. 500-700 gram strimler af oksekød
  • 20 gram smør
  • 3 spsk. mel
  • 2 dl vand
  • 2 dl fløde
  • ca. 2 dl mælk
  • 1 stk grøntsags eller okseboullionterning
  • lidt madkulør
  • 3 tsk. tørret timian eller bladene af 5 stilke friske timian

Fremgangsmåde

  • Skær forårsløg i tynde skiver og gulerødder i små tern. 
  • Varm en gryde med lidt olie og steg strimlerne af oksekød et par minutter til kødet er brunet. Kom på en tallerken. 
  • Kom nu forårsløg og gulerødder i panden og rør rundt på mellemvarme et par minutter. Kom nu på samme tallerken som kødet. 
  • Smelt smørret i gryden. Tilsæt mel og rør til en melklump. Tilsæt vand og fløde og pisk grundigt til en tyk sauce. 
  • Tilsæt mælk lidt af gangen og pisk sammen med boullionterning. 
  • Tilsæt timian og lidt kulør. Smag til med salt og peber og kom nu kød og grøntsager tilbage i  gryden og varm igennem. 

 

gryderet med oksekødsstrimler

Gryderetter er altid godt, okay særligt i de kolde måneder, når man skal have noget godt at varme sig på. Men sige nej til det på en varm dag gør jeg nu heller ikke!

Den her gryderet er også en skøn hitter herhjemme, den kan også spises året rundt og gøres ekstra børnevenlig ved at lave masser af små skåle af tilbehør til. Det hitter:  karrygryde med kylling

Madglade hilsner,

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Inge

    Lige hvad jeg manglede da vi skal i sommerhus i. Morgen

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest