Saftige gulerodsboller med fuldkornshvedemel får du her min opskrift på. De er super lækre, nemme at lave, spækket med fuldkorn og bid fra fuldkornshvedemel. Og så er de iøvrigt en god madpakkebolle.
De kan fyldes med både sødt pålæg, men lige så gerne ost og kødpålæg. De mætter ihverfald godt i madpakken.
Jeg bagte dem en tidlig morgen, hvor børnene og jeg skulle ud og ro på Lyngby sø med min veninde Henriette og hendes to børn. Og de bragte lykke, da vi holdt pause der på lyngby sø, lige de to minutters pause der var imellem regnbygerne.
Men børn er seje og det var alle 6 børn og lader sig da ikke stoppe af lidt uvejr midt ude søen. De lækre gulerodsboller lunede godt, da vi holdt pause undervejs.
Gulerodsboller med fuldkornshvedemel
Saftige gulerodsboller med fuldkornshvedemel
Ingredienser
- 50 gram gær
- 5 dl lunken vand
- 1 spsk. honning eller sukker
- en smule salt
- 70 gram blødt smør
- 700 gram hvedemel
- 200 gram fuldkornshvedemel
- 1 æg
- 3 stk. mellemstore gulerødder
Fremgangsmåde
- Skræl gulerødder
- Smuldr gær med lunken vand. Tilsæt salt og honnng/sukker
- Tilsæt blødt smør, de to melsorter og æg. Hold lidt igen med hvedemel. Måske skal deje have en anelse mindre mel. Kom revne gulerødder i. Ælt grundigt enten i hånd eller køkkenmaskine til dejen er sammenhængende. Den er stadig blød og let våd.
- Lad dejen hæve i 1 time under et viskestykke.
- Beklæd to bageplader med bagepapir og sæt ca. 10 klatter med spiseskeer pr. plade. Lad dem efterhæve i 15 min.
- Tænd ovnen på 200 grader/180 grader varmeluft og bag bollerne i ca. 15-20 min. de er færdige, når de lyder hule, når du banker let på bunden.
Gulerodsboller
De her gulerodsboller med fuldkornshvedemel er super gode i børnenes madpakker. Du kan fylde dem med lige det fyld I foretrækker. De holder sig godt saftige i et par dage, på trods af den gode fuldkorn. Det skyldes selvfølgelig de revne gulerødder. Jeg har set mig lidt lun på særlig en slags fuldkornshvedemel. Den er fra Aldi https://www.aldi.dk
Den er desværre ikke økologisk, men har til gengæld bare så meget bid i sig. Derfor ender jeg altid med at stoppe ind efter den, når lejligheden byder sig. Måske du kan anbefale en god fuldkornshvedemel?
Og det er ved at være “smøre-madpakke-tid” igen og jeg skal helt bestemt bage en ordentlig portion, komme i fryseren og så er det nemt at hive frem, når der skal smøres madpakker.
Gulerødder i kager
Revne gulerødder er jo også skønt i kager og netop gulerodskager er en af vores favoritkager herhjemme. Det er en opskrift min mor plejede at bage og den smager bare skøøøønt!
Prøv selv? Opskrift er lige her:
Tak fordi du læste med!
Kh Benedicte
0 kommentarer