Halloween muffins, spækket med revet gulerødder og begrænset mængde sukker.

Tiden nærmer sig med masser af uhyggelig hygge. Højtiden er hyggelig og børnene synes det er sjovt og går all in.

Jeg tænker mest over de ustyrlige store mængder sukker højtiden også indebærer. Come on! Har du set, hvor stor en pose godter, som børnene kan komme hjem med efter et par timer rundt i nabolaget. Det er vildt!

De her gulerodsmuffins smager sødt, saftigt og dejligt. Men sukkermængden har jeg begrænset. (Bare for at føle, at jeg har lidt styring med sukkerindtaget)Som om!

Du får ca. 16-18 muffins ud af portionen, som blot indeholder 120 gram sukker. Jeg bruger brun farin i stedet for almindelig hvid sukker. Det smager dejligt sødt.

halloween muffins

Jeg har pyntet med chokoladegræskar fra søstrene grene. Lysene er fra Flying tiger.

Halloween muffins

halloween muffins

Halloween muffins - svampede og lækre
Print opskrift Pin opskrift
40 minutter
Antal: 16 muffins(ca.)

Ingredienser

  • 120 gram brun farin
  • 1 dl olie(smagsneutral. Ex. raps eller majsolie)
  • 4 stk æg
  • 275 gram hvedemel
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 200 gram revet gulerødder

Glasur

  • ca. 100 gram philadelphia/buko flødeost naturel
  • ca. 100 gram flormelis
  • gul og rød frugtfarve

Glasur

Rør flormelis og flødeost sammen. Smag til. Tilsæt frugtfarve til en fin halloween orange farve. Sæt på køl. Smør over de afkølede muffins og pynt med det slik med mere, som du har liggende.

Fremgangsmåde

  • Skræl og riv gulerødder. 
    Pisk olie og brun farin til en luftig masse. Pisk nu æg i. Kom vanille og kanel i. Pisk. Vend mel og bagepulver i dejen. Nu de revne gulerødder. Pisk sammen og kom i ca. 16-18 muffins forme. Sæt i en varm ovn på 180 grader i ca. 20 min. Husk at ovne varmer forskelligt, så hold øje undervejs. (Det er 180 grader på almindelig varme/ 160 grader, hvis varmeluft)

Tip

Kagerne er søde og saftige i sig selv, så de behøver ikke glasur, hvis du synes sukkermængden bliver for meget…

Denne her flagermuskage er også oplagt til halloweenfesten. Det er en chokoladekage skåret ud til en flagermus. Den  er slet ikke svær(så havde jeg nemlig ikke lavet den🙈)

👻 🎃

https://benedictesmad.dk/halloweenkage/

Inspirationen har jeg fra en gammel Amo kogebog. https://www.amo.dk/sog/?query=halloween

Jeg havde tidligere lidt den opfattelse, at halloween var noget lidt “amerikaniseret gøgl”, som butikkerne prøvede at pådutte os for at øge omsætningen! Altså, noget af det er nok rigtigt, men jeg ser bare en masse unger der hygger sig ret så meget med den tradition. Ikke kun pga. slikket, men også i selve “set uppet” omkring det. Og jo, måske tænker butikkerne økonomi og øget omsætning omkring halloween temaet. Men det er jo immervæk det de skal overleve og tjene penge på.

USA tur

Hele familien var i USA på efterårsferie for fem år siden. Vi var bla. i Texas for at besøge noget familie. Jamen altså. Vi gik ture i de omkringliggende parker og villeveje. Og aldrig har jeg set noget så smukt.  Villaer pyntet så flot med spøgelser og spindelvæv viklet ind i alle kroge af huset og græskaropstillinger i parken. ALDRIG har jeg set så mange græskar på ét sted. Lige der, blev jeg nok lidt overbevist, om at halloweenhøjtiden har sin berettigelse. Det var så fin en oplevelse. Og for os danskere er det en nyere tradition. Men traditioner er dejlige og binder os sammen, synes jeg.

Uhyggeligt halloween knus fra mig🌷

Texas. USA. Halloween.

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest