Hasselback kylling med pepperoni og mozarella

Hverdagsmad til store og små

Hasselback kyllingebryst med pepperoni og smeltet ost er en skøn måde at tilberede kyllingen på. Kyllingen har godt af salt fra pepperonien og lidt fedme, som osten er med til at give den.

Og det smager så fint og det er så nemt og så hitter det hos alle i familien. Børnene er ekset med pepperoni og det bringer tankerne hen på pizza, ikke sandt? Og toppet med smeltet ost er det et super godt miks. Fem ingredienser,  inklusive salt og peber.

Det kræver ikke et fyldt køleskab, vel? Med pasta, pesto og en god salat er der et godt måltid til hele familien.

Og kylling er danskernes foretrukne fjerkræ – og det er også vores herhjemme. For med kyllingebryst i fryseren kan man lave så mange forskellige retter. Og har du tid kan du med fordel marinere kyllingenbrystet i enten citronsaft eller kærnemælk. Det er en af mine foretrukne måder, at marinere kyllingen i. Resultatet er skønt, uanset hvilket en metode du vælger.

Se nederst for eksempler på, hvordan jeg marinerer kyllingen og se også trin for trin, hvor nemt det er: at lave hasselback kylling med pepperoni.

hasselback kyllingebryst med pepperoni

hasselback kyllingebryst med pepperoni

Hasselback kyllingebryst med pepperoni

Hasselback kyllingebryst med pepperoni

opskrift på Hasselback kylling med pepperoni og mozarella
Print opskrift Pin opskrift
35 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingebryst
  • ca. 150 gram grm pepperoni skiver
  • ca. 100 gram revet ost- ex. mozarella eller cheddar
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader/180 grader varmeluft.
  • Krydr kyllingebryst med salt og peber
  • Skær riller i hver kyllingebryst- dybe, men ikke igennem.
  • Kom pepperoni i hver rille
  • Drys med revet ost
  • Sæt i midten af ovnen i ca. 20 min. til kyllingen er mør og osten gylden og smeltet.

hasselback kyllingebryst med pepperoni

Som jeg nævnte er der to måder jeg foretrækker at marinere kyllingen på: citron eller kærnemælk. Hvid du har tiden er der på den nemmeste måde, en fidus til at sikre sikre sig, at man får det bedste resultat ud af sin kylling.

Kærnemælk har jeg ofte på lager. Så er der altid kærnemælk til at lave hjemmebag, en god gammeldaws koldskål(også om vinteren) eller denne her kylling, som får lov til at ligge og hygge sig i kærnemælken inden den tilberedes. Giv det en chance, det er det rene guf!

Saftige kyllingelår i stegepose

kyllingebryst med fyld af bacon, spinat og flødeost

Madhilsner fra

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest