Havregrød med rugkerner

Lækre grød opskrifter

Havregrød med rugkerner

Rugkerner er lidt en overset spise synes jeg.

Er der ikke noget med, at vi danskere generelt får for lidt fuldkorn? Fuldkorn som holder maven igen, giver mæthed og minimerer risikoen for nogle sygdomme. Anyway rugkerner, ja det hører under betegnelsen fuldkorn.

I alt sin enkelthed får du her en nemt foreslag til en grød,som holder dig mæt og giver mavsen lidt at arbejde med:

Havregrød med rugkerner

  • Rugkerner(koges efter anvisning ca. 15 minutter)
  • Kog 2 dl vand med ca. 1 dl havregryn.
  • Bland havregrøden og ca. 1,5 spsk. kogte rugkerner.
  • Top blandingen med frisk frugt, nødder, tørret frugt eller hvad du har liggende på lager.

tip

Jeg koger gerne en 5 dl rugkerner. Så lægger jeg dem i en pose og lægger dem på frys, så har jeg altid rugkerner, når jeg skal bruge dem. Så tager jeg lidt op af gangen og hælder i maden, som jeg nu synes. De giver et godt bid til f.eks.en grød som denne her havregrød eller som fyld i alt fra salater, i rugbrød, boller, pølsehorn, eller i grød som her.

havregrød med rugkerner

Mere grødsulten?https://benedictesmad.dk/chiagroed-med-gojibaer-ren-superfood/

Havregryn er ikke bare havregryn! Vi spiser mange pakker havregryn herhjemme. Både de grov-og de finvalsede. Med fire unger er det en hitter til morgenmad. Både som grovvalsede toppet med mysli og tørret nødder med mælk eller som klassisk havregrød.

Jeg handler i mange forskellige supermarkeder. Det her er ikke en reklame, men blot min erfaring at den Økologiske som Netto forhandler, den fra kornkammeret  er en af de bedste. Den støver ikke og er fine “samlede små gryn”. Den ender jeg ofte med at købe. http://kornkammeret.dk

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest