havtorn sirup

Havtorn sirup smager skønt oven på alt fra yoghurt, skyr, græsk yoghurt, oste og så videre. Havtorn kan skaffes året, da du kan købe det på frost de fleste steder. Måske bor du endda et sted, hvor der er havtornbuske?

De står ikke kun langs de danske kyster, men også i villahaver, f.eks. her i Holte, hvor jeg bor. Mine naboer var søde, at spørge mig, om jeg ville plukke løs af deres. Måske der er nogle omkring dig, der har havtornbuskene, men ikke får plukket løs af de skønne bær.

Spørg eventuelt om du må plukke lidt, måske til gengæld for et glas havtorn sirup?

Havtorn er en nordisk superfood, så edder smækfyldt med lækre vitaminer. Mængden af c- vitamin er så eksplosiv, at det bare er om at gå ombord i de lækre havtorn. Havtorn sirup er en god måde, at få dem brugt, for det smager herligt på toppen af en smagsneutral yoghurt.

havtorn sirup

havtorn sirup

havtorn sirup

Ingredienser

  • 2 dl havtorn(frosne eller friske)
  • 1,5 dl sukker
  • 1,5 dl vand
  • Evt. 1 tsk. vanillesukker

Sådan gør du

  1. Kom havtorn, sukker og vand(og evt. vanillesukker) i en gryde. Kog  massen op. Lad koge under låg i ca. 10 min. Hæld nu massen i gennem en si- eller tag en hulske og kør igennem, så der blot er sirup tilbage og ingen havtorn. 

  2. Kom på rene små glas eller flasker. Opbevar på køl, hvis du ikke har skyllet glas eller flasker i atamon. 

  3. Havtorn sirup kan holde sig et par måneder. Havtornsiruppen tykner lidt, når den står og får en tykkere konsistens.

havtorn sirup

Vild med sunde sager i maden? Chiafrø er efterhånden en elsket lille sundhedsbooster herhjemme. Gojibær er ikke så kendt endnu. De to sager sammen! Halleluja! Så er der ren sundhed og dejlig smag på én gang. Check den her:https://benedictesmad.dk/chiagroed-med-gojibaer-ren-superfood/

Tip

En lille bonusinfo om havtorn. Fugle elsker havtorn. Ihvertfald efter den første nattefrost. Frosten får sødmen frem i havtorn, før det er den lidt for bitter for de små fuglenæb.

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.