Hel kylling med dukkah og grøntsager

Hverdagsmad til store og små

Kylling med dukkah – det smagfulde blandingskrydderi fra mellemøsten. Kyllingen fyldes med grøntsager, kommer i en stegepose(hvis du har) og drysses til sidst med rigeligt med dukkah. Mit bud på en skøn måde at variere kyllingen på.

Kylling med dukkah

Hel kylling med grøntsager og drys af dukkah- det smagfulde blandingskrydderi fra mellemøsten
Print opskrift Pin opskrift
1 time 4 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 3 gulerødder
  • 4 spsk dukkah
  • salt/peber
  • 2 mellemstore løg

Fremgangsmåde

  • Sæt ovnen på 180 grader. Krydr din kylling med salt og peber.
  • Fyld groftskårne gulerødder og løgbåde ind i kyllingen. Drys nu dukkah krydderiblandingen(ca. 2 spsk) over kyllingen. Læg i stegeposen og luk med den clips der følger med og steg i ca. 1 time i et fad. 
  • Når kyllingen er færdig og skåret ud drysser du lidt mere dukkah på. Server eventuelt med en lækker salat og ovnbagte grøntsager.

Kylling med dukkah

Vi får tit kylling herhjemme. Og ganske tit en hel kylling. Det er en hitter at tilberede kyllingen i en stegepose. Når du laver den i posen, bibeholder kyllingen saften, så den er så meget mere saftig og  man ender ikke med en total fedt-sprøjtet-ovn. Det er da også værd at tage med, ik´?

Når du alligevel har ovnen i gang, er det jo oplagt at tilberede tilbehøret i ovnen. Så er det bare for nemt at lave sin aftensmad. Hvad med hasselback- kartofler og et fad med masser af grøntsager. De fleste grøntsager kan bruges.

Eller hvad med den her opskrift med bagte peberfrugter. For der er næsten ikke noget bedre end bagte peberfrugter. Den sødme de får efter en tur i ovnen. Uhmmm…! https://benedictesmad.dk/salat-med-bagte-peberfrugter/

Tip:

Hvis du ikke lige har hørt om dukkah før, kan jeg fortælle dig, at det er den herligste blanding af paprika, hakkede mandler og sesam. Alt sammen knust sammen til den herligste lille slags “krydderiblanding”. Jeg har en fra “Mill og Mortar”. Jeg har set den i min lokale heleskostbutik, så mon ikke den kan findes i din?

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest