Hjemmelavet italiensk krydderi

Alt det andet

Hjemmelavet italiensk krydderi

Den her hjemmelavede italienske krydderiblanding kan du bruge i de fleste italiensk inspireret retter. Når krydderierne  er rystet sammen, opbevares den i en lufttæt glasbeholder og bruges løbende, når der kokkereres. Brug i marinader, dressinger, kødretter, pastaretter. Bare brug den!

Jeg laver gerne flere mindre glas, når jeg er i gang, for så har jeg en skøn vært- værtindegave klar! Det er sådan en sag jeg selv ville elske at modtage. For selv om en italiensk krydderi blanding er dejlig nem at ryste sammen, ja så er den jo personlig lavet og smager skønt.

En hjemmelavet italiensk krydderiblanding er en krydderiblanding af krydderier der typisk bruges i  det italienske køkken. Jeg har set at man kan købe blandingerne i butikkerne, men prisen er høj og kvaliteteten lidt varierende, så jeg synes det holder at blande den selv. Så kan man få den lige som man vil have den!

Det letter madlavningen I dagligdags, når jeg har lavet et par glas af den her italienske krydderi blanding og jeg kommer den gerne på alt fra ovnstegte kartofler, til fjerkræ, oksekød og ovnstegte grøntsager. Så kan der tilsættes lidt mere stærke krydderier ala cayennepeber og chili.

italiensk krydderiblanding

Hjemmelavet italiensk krydderi

Hjemmelavet italiensk krydderi

så nemt er det at lave din egen italienske krydderiblanding. Den kan bruges til de fleste pasta og kødretter og i alt fra lasagne og en bolognese.
Print opskrift
10 minutter
Antal: 1 glas

Ingredienser

  • 2 spsk. tørret oregano
  • 2 spsk. tørret basilikum
  • 2 spsk. tørret merian
  • 2 spsk. tørret timian
  • 2 tsk. løgpulver
  • 1 spsk. tørret rosmarin
  • 2 tsk. tørret hvidløgspulver
  • 1 tsk tørret salvie(kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienser i et lufttæt glas og ryst til krydderiene er blandet.
  • Opbevar et tørt og mørkt sted i op til en seks måneders tid - måske længere...

Hvilke krydderurter bruger man i Italien?

Rosmarin, salvie, merian, timian, basilikum og oregano er populære i det italienske køkken.

Så laver du en hjemmelavet  italiensk  krydderiblanding er du godt på vej, hvis du bruger nogle af disse. Så bliver madlavningen lige pludselig som en leg, når der skal kokkereres 🙂

 

hjemmelavet italiensk krydderiblanding

Brug for eksempel den italienske krydderiblanding til Italienske kødboller eller til en hjemmelavet fars af Den perfekte fars til burgerbøffen!(tilsæt et par teskefulde til farsen for ekstra krydderi)

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Karen-Vibeke Olsen

    I dit italienske krydderi er et krydderi, som hedder merin. Hvad er det, og hvor køber man det??
    Vh Karen-Vibeke

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hej Karen- Vibeke

      Det er Merian(a var smuttet😊) og merian kan købes i de fleste velassorterede supermarkeder
      Mange hilsner Benedicte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest