Hjemmelavet marcipan med mandelmel

Juleguf

Hjemmelavet marcipan…

Her får du en dejlig nem opskrift på hjemmelavet marcipan med mandelmel. Nyd den hjemmelavede marcipan i alt fra bagværk til hjemmelavet juleslik

 

Hjemmelavet marcipan

Hjemmelavet marcipan

Opskrift på hjemmelavet marcipan med mandelmel. Nem opskrift på skøn hjemmelavet marcipan.
Print opskrift Pin opskrift
20 minutter
Antal: 200 gram

Ingredienser

  • 1 dl. sukker eller rørsukker
  • 1 dl. vand
  • 200 gram smuttet mandler

Fremgangsmåde

  • Kog vand og sukker hurtigt op til sukker er opløst og køl af. Er det de kolde måneder, kan du sætte sukkervandet udenfor. Så går det stærkt.
  • Kom mandler i en foodprocessor eller god stor minihakker og blend mandlerne til mandelmel. Det tager givetvis et par minutter eller lidt mere. Tilsæt først en 4-5 spiseskefulde af sukkervandet og blend. Tilsæt eventuelt en lille smule mere af af sukkervandet, hvis du synes. Nu har du efterhånden en ægte marcipan foran dig.
  • Kom eventuelt i folie, film eller bagepapir og opbevar på køl. Laver du en større portion, som skal holde længere kan den fryses ned og opbevares i op til tre måneder.

Hjemmelavet marcipan

Hjemmelavet marcipan til bagning

Marcipan er en af de madvarer der bare hører julen til. Det smager skønt og kan bruges til alt fra hjemmelavet konfekt, som den her Julekonfekt med marcipan og nougat.

Du kan lige så vel bruge den lækre hjemmelavet marcipan i bageværk. For den her marcipan opskrift er lige så velegnet i kager og konfekt, som skal bages i ovnen.

Jeg er vild med det her koncept. At man selv med så få ingredienser kan fremtrylle en rulle marcipan i så høj kvalitet. Om du bruger mandler, som du skolder og smutter selv eller om du køber mandler, som er smuttet er op til dig. Jeg varierer det lidt. Men må indrømme at jeg gerne, i enkelte perioder, køber mandler som er skoldet og pillet fri for den brune hinde. På den måde er det særdeles nemt at fremtrylle, alt fra hjemmelavet marcipan til alle de øvrige julekager,  som kræver hvide mandler. De kan købes i de fleste specialkøbmand.

Hjemmelavet marcipan

Den søde juletid

Julen er hjerternes fest og jeg elsker det! Og som de fleste andre synes julen som et tiltrængt pusterum fra den mørke vinter.

Ikke mindst kan november måned virke utrolig lang. Den bliver ligesom bare ved og ved og udenfor  bliver det blot mørkere og mørkere…Måske derfor er den søde og hyggelige julemåned SÅ velkommen og deler ligesom vintermånederne op, så det bliver knap så langt. Og mørt. Og ensformig.

Det er ren hygge, traditionernes tid og hyggelige arrangementer. Og ikke mindst masser af dejlig hjemmebag og god mad. Så sig mig lige. Hvad er der ikke at holde af her?!

Nye opskrifter fra Benedictes mad

Vil du have besked om de nyeste opskrifter fra mit madunivers kan du gøre, ligesom mange andre, og skrive dig op til at modtage en mail. Det gør du i den grå bjælke på siden.

Benedictes mad på de sociale medier:

Pinterest.dk, Facebook og instagram

Ses vi?

Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest