Julekonfekt med marcipan og nougat

Juleguf

Den her opskrift på julekonfekt med marcipan og nougat er på en hel særlig måde helt speciel for mig. Min far var sjældent i køkkenet. Min mor havde bestemt ikke lyst til at opgive den tjans! Men én gang om året gik min far i køkkenet og lavede den lækreste julekonfekt til hele familien.

Julekonfekt med marcipan og nougat

Marcipan og nougat lagt sammen i lag. Helt enkel julekonfekt. Ikke desto mindre noget af det bedste at smovse i juledagene. Det er så nemt, at alle kan lave dem, selv de mindste i familien herhjemme. Når udseendet ikke betyder så meget er det da dejlig, at man kan være sammen om at lave konfekten til de hyggelige juledage.

 

Julekonfekt med marcipan og nougat

Julekonfekt med marcipan og nougat. Sådan laver du julens mest enkle og lækre julekonfekt.

Morfars konfekt med marcipan og nougat

og om at savne

Den her jul er også blot nummer to jul uden min far. Han gik bort for halvanden år siden og sidste år var vi bortrejst i julen fra start december. Både fordi det var nu eller aldrig, men også fordi der var noget rart over at komme afsted i julen, så det ikke mindede mig for meget om det der ikke var mere. At fejre jul uden min far har jeg ikke prøvet mange gange i mit liv.

Og svært det er det.  Meget svært. Min far var det rareste menneske, som elskede sin familie højt. Og det bliver svært at holde jul uden ham omkring spisebordet, når vi i højt humør sidder samlet og spiser dejlig julemad. Og ikke mindre svært bliver det, når gaverne skal åbnes op og min far altid sad på en skammel omkring børnene og nød dem se pakke gaver op. Hver og en af dem.

Og jeg savner ham noget så stort og ved, at han for altid vil være  i mit hjerte og i mine tanker. Ikke kun i julen, men hver dag. Og når vi laver julekonfekt med nougat og marcipan, vil vi tænke på vores dejlige far, svigerfar og morfar. Alle tre titler som han nød at være indehaver af. Han var meget stolt af os alle.

Og når vi så sidder og nyder den konfekt, som han plejede at levere i store mængder til hele familien, vil vi tænke på ham og sende ham en skål og mange varme tanker. Ligesom mange af I andre gør. Alle I der også har mistet nogle I havde kær.

 

marcipan_nougat_konfekt

Julekonfekt med marcipan og nougat- min fars opskrift på en nem og dejlig lækker julekonfekt med nougat og marcipan.

marcipan_nougat_konfekt

Julekonfekt med marcipan og nougat

Den bedste julekonfekt lavet af marcipan og nougat- den opg lækker opskrift på julekonfekt
Print opskrift Pin opskrift
20 minutter
Antal: 30 stk(ca. afhængig af størrelse)

Ingredienser

  • 200 gram marcipan
  • 100 gram nougat

Fremgangsmåde

  • Skær små skiver marcipan på ca. 1 - 1 cm. længde.
  • Skær samme størrelse af nougat og lav en lille sandwich.
  • Pres let samme og opbevar på køl eller stuetemperatur, hvis det ikke er for varmt. Skær eventuelle grimme kanter af og spis, mens du laver konfekten! 🙂

Flere lækre opskrifter på julekager

Julen er traditionernes tid. Det er det vel egenlig hele året. Traditioner for hvordan vi fejrer familiens fødselsdage, påskedagene og så videre. Har vi det ikke alle sammen. Men juletiden er trods alt nok, det der slår rekorden. Det er dejlig med genkendelserne og jeg elsker julen.

Sidste år var vi som sagt bortrejst i juletiden. Det var vores livs rejse. Simpelthen. Hele familien samlet i en autocamper i New Zealand. Men det var selvfølgelig slet ikke muligt at fejre at julen som vi plejer, når man sidder på den anden side af jordkloden i en autocamper. Da vi havde begrænset plads, var det også noget småt med gaver til børnene. Hvor skulle vi gøre af dem? Samtidig skulle de bringes videre til Australien, som vi skulle rejse igennem i bil. Hmmm… Pladsmangel! Det tror jeg på! Så vi grillede juleaften, badede i pool  og langede et par legoæsker over til Axel. Kort sagt var det helt anderledes end det ville være herhjemme og det var måske det der gjorde det så godt. For det var en dejlig juleaften.

Men julekager skal der til. Nu hvor vi er hjemme i DK. Både nye og gamle skal afprøves. Det her er nogle af vores klassikere. Dem som altid er en del af vores juledag herhjemme.

Mine yndlings opskrifter på julekager

JødekagerJulestjernekage med kanelPeberkager – de bedste julesmåkager

Julekonfekt med marcipan og nougat

Tak fordi du læste med… hele vejen.

Knus fra Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest