Hjemmelavet tomatsalsa smager skønt i mexikanske retter. Eller som tilbehør til mad, der har godt af et ordentlig pift af krydderier.
For søren da, hvor har jeg ofte købt salsa på glas. Men det tror jeg skisme det er ved at være slut med. For den her salsa! Den smager søreme af noget. Og justere i smagen kan du såmænd selv gøre.
Så er du ikke til så stærk krydret smag i din tomatsalsa, så justerer du bare ved at skære ned i chilimængde og i hvidløg.
Den her tomatsalsa smager alletiders godt, som dip til nachos, eller som fyld i mexikanske tortillas, som er et af de største hitretter herhjemme hos børnene. Mexicansk mad- se det har børne appeal!
Det er faktisk forrygende nemt at lave tomatsalsaen selv. Jeg laver den gerne med tomatskrællen med, det smager så ganske fint og gør tomatsalsaen spiseklar på kort tid. Nogle foretrækker den uden skal. I så fald gør du det ved at skære et snit i toppen af tomaten og overhælder den med kogende vand. Efter et par minutter kan du trække skrællen af.
Nå, anyway, det holder jeg mig fra og bruger tomaterne lige som de er.
Tomatsalsaen giver en skøn smag til hakket oksekød eller kylling, som er vores foretrukne fyld i tortillas. Se den gode kyllingeopskrift lige her: lækker kylling- mexistyle(til mexikanske pandekager)
Sæt i gang med en hjemmelavet tomatsalsa. Sådan gør du:
Hjemmelavet tomatsalsa
Tomatsalsa
Ingredienser
- 3 stk. mellemstore tomater(i små tern)
- 2 stk. forårsløg(fintsnittet)
- 2 fed hvidløg(fintrevet)
- 1/2 stk. chili(fintsnittet og uden kerner)
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. eddike
- 1 tsk. sukker
- 2 spsk. frisk citronsaft
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Halver tomaterne og fjern stilken. Finthak tomaterne i mindre tern. Kom i en skål.
- Skær forårsløg i fine skiver og kom i tomaterne.
- Riv hvidløgsfeddet fint og kom i skålen.
- Fjern kerner fra chilien og hak chilien fint. Tilsæt salsaen.
- Tilsæt olie, eddike,citronsaft og sukker. Smag til med salt og peber.
- Lad gerne salsaen stå og trække i mindst en time. Vend gerne i salsaen undervejs.
Mere mexikanske retter?
For glade børn? = børn der får serveret meximad! Jamen. Jo, det er så ganske simpelt. De elsker det. Madgrupper, spisegrupper. Altid når der er børn på besøg til middag herhjemme, så står den på mexi mad. Altid. Det er så sikkert som “amen i kirken”.
“Vi vil gerne have mexikansk mad”. Det får de så. Stil skåle med grøntsager frem, masser af nachos, tomatsalsa og så en form for kød til at komme i. Fylde i tortilla, rulle, rulle og voila. Lykken er gjort. Det er topmålet af hygge(og er i øvrigt med til at forlænge de fleste måltider, når de selv må bestemme ingredienserne). Hvordan vi gerne krydrer den mexikanske mad, kan du se nærmere om lige her: mexikanske krydderier
Tip om hjemmelavet tomatsalsa
Er børnene ikke så glade for klumper i maden(!)? Så blender man tomatsalsaen i stedet. Det smager ligeså dejligt, omend der er mindre bid selvfølgelig. Men det er nu engang sådan at mange børn(mine inklusive) forsager klumper i maden, navnlig tomat og løgklumper. Så tippet er hermed givet videre..
Kh B
0 kommentarer