Mexikanske krydderier er så nemt at lave selv med få ingredienser. Den kan bruges til både hakket oksekød eller kylling og fyldes i tacoskaller, mexikanske pandekager osv. Så kan du styre lige ud om de færdigkøbte krydderiblandinger i butikkerne, som er fyldt med lidt mere og andet end krydderier!

Absolut et af vores yndlingsretter er tacoskaller eller mexikanske pandekager. De kan jo fyldes med alt det bedste. Fordeles fyldet i små skåle ved bordet er det en seriøs børnehitter. Så kan ungerne sidde og lange over bordet lige så tosset det vil. Jeg insisterer på at der skal være masser af avocado og chili! Så er alle glade. Anyway, hvordan laver man så lige et mexikansk krydderi? Opskrift kommer her:

mexikanske krydderier

 

Mexikanske krydderier

mexikansk krydderi til oksekød og kylling. Portion svarer til 500 gram kød

mexikansk krydderi
Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. løgpulver(kan undlades, brug da gerne et lille finthakket løg i retten)
  • 3 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. tørret chili
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 1 tsk. hvidløgspulver(kan undlades, brug da gerne 2 fed hvidløg i retten)

Fremgangsmåde

  • Det er så grundkrydderierne til mexikansk mad. I en ret med 500 gram kød gør du følgende:
  • Varm en gryde med 2 spsk. olie eller smør eller blanding. Kom kødet i(kyllingstykker eller hakket oksekød)Brun kødet. Kom krydderiblandingen ved. Hæld ca. 0,5 dl vand ved. Læg låg på og lad simre ca. 10 min. under låg. 
  • Husk: Har du ikke kommet løg- eller hvidløgspulver i krydderblandingen kan du med fordel finhakke et løg, samt 2 fed hvidløg  og komme i kødet og lad simre med, når kødet er brunet af. 

 

mexikanske krydderier

krydderiblandingen er god i hakket oksekød, oksekødsstrimler eller kylling.

Mexikanske krydderier

Du kan variere mængden af krydderier i din egen blanding, om du ønsker en mild eller “heftig og krydret” udgave. Sådan er vi jo så forskellige og gudskelov for det.

Så længe der bor mindre børn herhjemme vil jeg nok køre en mildere udgave, men når de bliver store…? Ja, så får den “en over nakken”. Jeg ELSKER stærkt mad- og at de ernæringskyndige siger at krydret og stærkt mad er med til at øge forbrændingen gør ikke begejstringen mindre!😉

Du kan også vælge at tilføre bukkehornsfrø, som kan købes i specialbutikkerne. Frøene ristes, og hakkes i en morter. Det giver også en dejlig smag, hvis det tilsættes de mexikanske krydderier.

Mexikansk mad

Har du modet på at lave dine mexikanske pandekager/tortillas selv, linker jeg til opskrift lige her: https://benedictesmad.dk/mexikanske-majspandekager-tortillas/

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest