Hjemmelavede tortillachips – lækre sprøde nachos

Alt det andet, Børnenes Maddag

Hjemmelavet tortillachips – chips af tortilla pandekager. Nemme hjemmelavet nachos chips lavet af tortilla pandekager, lidt olie og krydderier. Knasende sprøde, lækre og perfekt tilbehør til guacamole, chili son carne eller lignende…

Hjemmelavet nachos chips

Hjemmelavede tortillachips - chips lavet af tortillapandekager  Hjemmelavede tortillachips -chips lavet af tortillapandekager

I får lige den her  lille lækre opskrift på tortilla chips. Vi kender det alle sammen, ikke?  De farlige tortilla chips – nachos? Du ved – spiser man først én håndfuld chips er man solgt og posen er  hurtigt kværnet på 1-2-3 minutter! (Jeg gør i hverfald)

Ja, så kan du  godt regne ud af det er et hit herhjemme?Jeg elsker tortillachips, sådan gerne serveret i en skål med tre mindre skåle ved siden af. Salsa , creme fraiche og guacamole. Jeg elsker det og børnene elsker det.   Lige så godt de smager, lige så meget er det spækket med fedt, så jeg har  eksperimenteret med at lave hjemmelavede tortilla chips i ovnen. De bliver skønne og sprøde og er blot smurt eller penslet med olie i stedet for at være friturestegt i olien. Det smarte er også, at du kan krydre dem med lige det du foretrækker. Er du til den enkle udgave er det lækkert med et drys af fint salt og er du til den spicy udgave, krydrer du med tørret chilipulver.

Uanset hvad smager de helt forrygende med en god omgang gulacamole. Her kan du se, hvordan jeg laver laver en dejlig guacamole lige her: Guacamole .

Avocadoer er ikke altid en børnesag, men spøjst er det, at lige så snart den er tryllet om til en lækker guacamole? Så ryger den ned hos alle i familien. Det er jeg lidt vild med. Avocadoer er jo så top sund og spækket med gode olier.

En  god  Chili con carne, er også god at servere sammen med de hjemmelavede tortillachips. Så kan man bruge de sprøde tortillachips, som en form for ske og skovle chili con carne  op med de skønne nachos. Det hitter her. En skål guacamole, creme fraiche, salsa og masser af gnavegrønt. Så er børnene på!

Tortillachips – nemme chips lavet af tortillapandekager

Hjemmelavede tortillachips

De skønneste tortillachips - nem opskrift på nachos
Print opskrift Pin opskrift
15 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • 2-4 stk. majspandekager(tortillas)
  • ca. 4 spsk. olie
  • salt, chili, paprika eller andre krydderier

Fremgangsmåde

  • Med en pensel eller en spray kommes olie over den ene side af majspandekagen.
  • Med en saks eller en pizzaskærer skærer du enten trekanter eller andre slags former af majspandekagen. Drys med enten chili eller lidt salt eller alternativt begge.
  • Kom ind på en bageplade med bagepapir på 200 grader og bag til de er sprøde- ca. 10-15 min.

Hjemmelavet tortillachips – chips af tortilla pandekager

hjemmelavet nachos

Er der rester i køleskabet? Kør mexikansk tema og servér de hjemmelavede nachos som en del af en mexibowl. Rester af dampet broccoli, pandestegt kylling og kartofler, cheddarost og frisk grøntsager. Easy peasy!

Hjemmelavet tortillachips

Der er børnehit og så er der ekstra børnehits! De der retter man ved bare hitter hos de små i familien.

Den her udgave er et kæmpe hit herhjemme, når der er humør til at gøre lidt mere ud af det. Når du laver de her chips af tortilla pandekager kan du vælge at udstikke sjove former af majspandekagerne. Brug fx. sjove former, som man normalt bruger til julekagerne. Hvad med stjerner? Hjerteformer? Selvfølgelig skal du ikke gøre det med dem alle, det giver jo lidt spild, men forsøg med nogle stykker. Det gør maden lidt ekstra sjovt og overrasker ved bordet…

Hjemmelavet tortillachips til børnenes maddag

Skal børnene stå for dagens mad, er de hjemmelavede chips af tortilla pandekager helt ideelt. Børn har ikke altid tålmodigheden til at det skal være en langsommelig affære. Men den her? Det kan de fleste være med på. Det større barn kan lave tilbehøret også. Eller I kan være sammen om det. Den voksne kan stå for snitteriet og hakkeriet af grøntsager og tilbehør og barnet kan stå for de hjemmelavede nachos. Det vigtigste er tiden man har været sammen om det- ikke mindst at barnet har været bidragende til dagens måltid.

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest