Sprød müsli med honning

Alt det andet

Honningristet müsli er jeg vild  med at toppe på en portion skyr, havregryn eller blot spise som det rene snack

Det smager jo fantastisk.  Og ved at lave din eget müsli bestemmer du helt selv, hvad du kommer i. Den helt enkle med kun havregryn og honning er enkel og nem eller den mere fyldige mysli, med nødder, kerner og tørret frugt og bær.

Det er såre simpelt at lave müslien selv. Når du først er kommet i gang med at riste müslien selv er der stor sandsynlighed for at du ikke gider købeudgaven mere. Både fordi man selv kan bestemme hvad der kommer i, men også fordi du kan begrænse sukkermængden.

Desværre er købeudgaverne ofte noget sukkerholdige. Den her honningristet müsli indeholder ikke særlig store mængder sukker. Da müslien ristes i ovnen fremfor på panden er det nemmere at begrænse mængden af honning. I den her udgave er der tilsat kerner og nødder, men du kan sagtens lave udgaven med blot havregryn. Du tilsætter blot den mængde havregryn i stedet for kerner og nødder.

Da sukkermængden som sagt ikke er så stor, anbefaler jeg at du fx. tilsætter frugt i tern eller bær  til yoghurten sammen med müslien. Det giver dejlig sødme og friskhed..

Se opskrift på honningristet müsli lige her.

Honningristet müsli

 

sprød musli med honning - så nem

Honningristet musli - sprød müsli med honning
Print opskrift Pin opskrift
20 min

Ingredienser

  • 200 gram finvalsede havregryn
  • 100 gram blandede nødder(jeg brugte mandler og hasselnødder)
  • 60 gram græskarkerner
  • 90-100 gram honning

Fremgangsmåde

  • Vend havregryn med nødder og kerner.
  • Kom flydende honning ved(er det fast honning varmer jeg den kort i microovnen, så er den lettere at blande i müslien)
  • Vend nu det hele meget grundigt og fordel på bagepair på en bageplade. Sæt i ovnen i ca. 15 min på 180 grader (varmeluft). Vend et par gange undervejs og tag ud, når det er let gyldent. Det blicer dejligt sprødt, når du tager det ud.

honningristet müsli

honningristet müsli

honningristet müsli

Med fire børn herhjemme kan der ryge helt eksorbitant store mængder mad ned. Seriøst store mængder! Som mange andre børn(og vokse) er de glade for søde sager. Den honningristede müsli er en rigtig fin måde at kontrollere bare en smule af deres sukkerindag på. For helt ærligt, det kan gode blive til den søde side somme tider. De spiser lige så gerne den her müsli, som de søde købe udgaver.

Hjemmelavet müslibar

Havregryn har vi, ligesom mange andre altid på lager. Derfor kan man nemt trylle sager frem. Her er lidt af mine havregrynsfavoritter.

 

Müslibarer med speltpops

Bare fordi muslibarer altid er godt, ikke? Kom Fx.en hjemmelavet müslibar i tasken inden sport eller nyd til eftermiddagsteen om eftermiddagen.

De bedste havregrynskager

Ja, bare fordi at de er… som navnet siger … de bedste!

 

Tak fordi du læste med her på Benedictesmad. Det er jeg  rigtig glad for.

Husk at du kan finde mig på de sociale medier som facebook, instagram, Pinterest og bloglovin. Du er også meget velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift herinde.

Take care!

Kh. Benedicte 

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest