Den her kage med kokosfibermel er såmænd helt og aldeles uden hvedemel og uden mere en 1 dl sukker til hele kagen. Og ærlig talt godt det smager den- og ikke det mindste sundt smager den!
Og nej, jeg har intet imod hvedemel. Det skulle bare lige prøves af, at bage en kage uden. Den er til gengæld med kokosfibermel, som består af tørret kokosnød, som er nænsomt tørret og fintmalet ganske nænsomt.
Hvad er kokosfibermel?
Jeg havde en pose fra urtekram liggende og de skriver at man kan bruge melet som alternativ til mandelmel eller bruge det blandet op med hvedemel. På posen står også, at man med fordel kan øge mængden af væsken, når man bager med kokosfibermel og øge antallet af æg. Kagen blev så ganske skøn, med blot to æg, men har du modet på det kan du øge med to æg.
Det prøver jeg næste gang, mest fordi jeg elsker at udskifte, eksperimentere og prøve mig frem i opskrifterne.
Den her kage med kokosfibermel smager aldeles dejligt. Med en let smag af citron og et tæt, nærmere hen mod konfekt – agtig krumme.
Og sagen var den, at jeg havde bagt kagen og stillet den i køleskabet, da det var så tæske varmt i går, at chokoladen ikke kunne stivne på toppen.
Godt så. Der står den jo godt og afkøler, mens jeg er til sport med Christian. Da jeg kommer hjem er fadet så godt som halvtomt. Det var sgu´også lige vovet af mig, at lade fadet stå med to teenagere alene hjemme i huset imens. Hvornår lærer jeg det dog! :o)
Derfor er kagen altså væsenlig større end billedet viser(bare til info)
I gang med bageriet så.
Sådan laver du en skøn kage med kokosfibermel
Kage med kokosfibermel
Kage med kokosfibermel
Ingredienser
- 2 æg
- 1 dl rørsukker(alternativt sukrin)
- 1 dl kokosfibre/kokosfibermel
- 1 dl mandelmel eller finthakket mandler
- 2 dl mælk
- 80 gram smeltet smør
- 1,5 tsk. bagepulver
- 1/2 stk citron(saften heraf)
- 1 Stk citron(skallen heraf- ikke den hvide bitron hinde, kun den gule skal)
- 2 tsk. vanillesukker eller pulver
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 180 grader.
- Pisk æg og sukker sammen.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk massen grundigt. Dejen er nu let tung i det.
- Kom i en kageform på ca 25x25 og bag i midten af ovnen i ca. 25-30 min. til kagen er let fast ved tryk i midten.
- Jeg pyntede den afkølede kage med lidt smeltet mælkechokolade. Men almindelig glasur af flormelis og vand er også godt. Skift da eventuelt vand ud med citronsaft. Se det er lækre sager!
Mere bagværk uden hvedemel?
skøn kage med rismel(glutenfri)
Den her kræver et par bananer på lager og så er det ellers bare at gå i gang. Luftige, sunde og lækre:
sunde bananmuffins(uden hvedemel)
Kh. Benedicte
0 kommentarer