skøn kage med rismel(glutenfri)

Kage med rismel og få andre sager og vupti, så er der kage klar. Den er vitterlig nem og smager skønt uanset om du kan spise gluten eller ej. Rismel giver let bid til kagen….

Ingen yderligere præsentation. Opskrift kommer lige her.

kage med rismel

kage med rismel

kage med rismel

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 6

Ingredienser

  • 100 gram blødt smør
  • 100 gram sukker
  • 2 stk. æg
  • 3 tsk. vanillesukker
  • 100 gram rismel
  • 2 tsk. bagepulver
  • (rasp(til at drysse i formen)

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 180 grader(170 varmeluft).Pisk det bløde smør med sukker. Pisk løbende æg i. Kom vanillesukker og rismel og bagepulver ved. Pisk grundigt.

  2. Smør lidt smør i en form på ca. 20 cm i diameter. Drys lidt rasp over smørret inden dejen kommer i. Sæt i ovnen i ca. 25 min. Den er klar, når kagen virker fast, når du trykker let på midten. 

  3. Tag ud og afkøl. Top med frisk frugt og evt. klassisk glasur af flormelis og vand. 

Begejstringen for at kokkerere

Kage med rismel, kage med hvedemel, kage med fuldkorn, åh bare kager. Vi eeeelsker kager og vi elsker at bage herhjemme og det er virkelig en fryd at lade sig selv eller ungerne røre en dej sammen, komme den i ovnen og glæde sig med spænding, mens duften spreder sig og maven bliver mere og mere utålmodig. Forventningens glæde er skøn, ikke?

Jeg bagte altid meget som barn, lige fra først dag vi fik madkundskab i folkeskolen var min begejstring for hjemmebag vakt. Heldigvis lod min dejlige mor mig altid bare gå i gang, selvom hun ikke var hjemme.

Så ringende jeg til hende, mens hun arbejdede og spurgte om råds til opskriften. “Mor, hvad betyder safir mel?”. Mor, hvad er brunt puddersukker?” og så videre… Min mor lod mig altid bage, for jeg tror hun kunne mærke min begejstring.

Mine børn? De får stort set altid lov. Min begejstring for at husere i køkkenet startede med kagebagning. At få lov til at  slå æg ud, eksperimentere, fejle og så videre. Min “kagebagning-lyst” udviklede sig senere til også madlavning.

Madlavning, som  mine børn står for har jeg samlet under “børn i køkkenet”. Stille og roligt oplever jeg at mine børns begejstring for at kokkerere bliver vakt. og udvikler det sig ikke til mere end det kan jeg glæde mig over masser af sjove oplevelser for børnene og mig sammen. Og så må retterne godt være lidt spøjse- og noget vi ikke kan lade med at prøve af herhjemme. En af de mere spøjse, men lækre retter der hitter herhjemme er bla. denne her “kylling i cola”- ret. Voksne er altså også vild med den 🙂

https://benedictesmad.dk/kylling-i-cola/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.