Kalveschnitzel

Lækker kalveschnitzel lavet af kalve inderlår skåret i skiver.

kalveschnitzel

Kalveschnitzel

(tilberedning ca. 30 minutter i alt)

(Personer:  Hvis du bruger de ca. 1,3 kg er der til ca. 6 voksne)

ca. 1,3 kg Kalveinderlår eller udskåret kalveschnitzel fra slagteren.

  • Skær hver schnitzel ud i ca. 1 ca.  tykkelse.
  • Med en kødhakker hakker du hver side kødet.(hvis du har en sådan, ellers må du bruge din knytnæve)
  • I en skål hælder du hvedemel
  • I en skål slår du to æg ud og rører dem sammen
  • I en skål hælder du rasp( bare helt almindelig rasp)
  • Først dypper du schnitzlen i mel, så æg og til sidst rasp.
  • Steg på panden i olivenolie og smør- og rigeligt af det i ca. 3-4 minutter på hver side

De er givetvis for store til at du kan stege flere af gangen i så fald kan du holde dem varme i ovnen med folie over.

Kalveschnitzler som dem her, serveret med masser af gnaskegrønt, kartoffelmos og mos af søde kartofler er en klar hitter herhjemme. Børnene(og deres forældre) er vild med schnitzler- det er bare smagen af ferie. Når vi kører til Østrig på skiferie og overnatter omkring Munchen på vores favorithotel får vi altid- ALTID schnitzel serveret på ægte sydtysk maner med syltede grøntsager, pommes og ikke så meget andet. Det er bare guf. Det er uden undtagelse alle i familien er med på den idé. Om det er ligeså meget feriestemning, som smagen af schnitzel ved jeg ikke, men lækkert det smager det altså – også herhjemme på en helt almindelig “hverdags-aftensmad-menu” uden det mindste udsigt til ferie!

 

Mere inspiration til mad der kan serveres til både hverdagsmad og gæstemad? De her braiserede svinekæber smager så helt vildt godt og er et godt bud på gæstemad, synes jeg. Kødet bliver så mørt at det bare falder fra hinanden og det kræver altså ikke nogen videre tilberedning, så den ret er en super efterårs eller vinter gryderet.

https://benedictesmad.dk/braisserede-svinekaeber-dejlig-simremad/

 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.