En klassisk æggesalat opskrift som den her smager skønt imellem en toastbrød, en rugbrød eller på et groft stykke knækbrød.
Æggesalat er i virkeligheden slet ikke så svært at lave og så nemt kan du trylle to hårdkogte æg om til den fineste lille ret. Sørg for at have purløg eller karse ved hånden. Det er bare lige det der gør det. En æggesalat hører sig også gerne til på et klassisk påske, pinse og måske julebordet?
Pssst!
Behøver jeg fortælle dig, at den er væsentlig bedre end købeudgaverne og i øvrigt koster en brøkdel?!
Sådan laver du en klassisk æggesalat til brødet.
Klassisk æggesalat
nem æggesalat

æggesalat
Ingredienser
- 3 stk. æg
- 1,5 spsk. mayo
- 1,5 spsk. creme fraiche
- 1 tsk. mild sennep
- 2 tsk. karry
- purløg, salt og peber
Fremgangsmåde
- kog æggene. Hårdkogte æg skal koge i ca. 10 min. (afhængig af størrelse selvfølgelig)
- RØr mayonaisse med creme fraiche, sennep og karry. Smag til med salt og peber. Drys lidt hakket purløg i.
- Ved servering drys ekstra purløg over.
Om barndomsminder
Æggesalat var noget min mor lavede, når vi skulle på ture rundt i Danmark. Så blev mazdaen i garagen pakket med tasker og køletasker. Så var mor, far, mor og børn klar.
Var der noget min mor kunne, så var det at lave madpakker. Sunde og grønne madpakker. Sandwichbrød var ikke noget vi havde meget af der hjemme, da min mor var meget til rugbrød(som i kun rugbrød). Men når vi skulle på tur, så stod den på det lyse lette brød og det var noget for mig. Så blev brødet fyldt med den gode æggesalat og andre lækre sager.
Min mors opskrift har jeg ikke mere, men den her synes jeg alligevel er der hen af…
Og æg er jeg så glad for. Æg er da intet mindre end genialt i opskrifter, fra det søde til det salte køkken. Se mit bud på to lækre madopskrifter, hvor æg er basisdelen æggemuffins med skinke og ost
til æggewraps.
Og ellers en kæmpe tak for at du læste med.
Kh, Benedicte
Ps. Vidste du i øvrigt at du kan finde mere fra Benedictesmad.dk på både Pinterest, Instagram og
Jeg ville elske, at du fandt mig derinde. Husk at #benedictesmad, så jeg kan følge med hvis du prøver nogle af opskrifterne….
0 kommentarer