klassisk ymerfromage

Alt det andet

Åh da, klassiske ymerfromage, med en lille fin smag af vanillesukker. Så er jeg i drømmeland der fører mig tilbage til barndommen!

Hvorfor ved jeg ikke. For min ellers så vildt madkyndige mor havde noget med husblas. Hun kunne ikke li´at arbejde med det overhovedet. Jeg tror, at det én gang havde spillet hende et puds og så var hun været færdig med den sag!

Husblas er i grunden slet ikke svært at arbejde med. Når først pladerne er opløst over vandbad, så skal det blandes med lidt af fromagen, før det blandes i hele mængden. Så får det ikke et “kuldechok”, som viser sig ved at det klumper. Og det!? Det vil vi jo ikke ha´- klumper altså. Men en silkeblød og cremet ymerfromage, det kan vi li´- og det får du, hvis du følger opskriften her:

Sådan laver du en klassisk ymerfromage.

klassisk ymerfromage

 

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 6 personer(til dessert)

Ingredienser

  • 5 plader husblas
  • 5 dl ymer
  • 1/4 l fløde
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 4 spsk. sukker

Fremgangsmåde

  • Kom husblas i en skål med vand. Lad det ligge i 10 min. Tag pladerne op og smelt over vandbad med det vand der hænger ved, efter du kort har dryppet det af. 
  • Pisk fløden stiv. Pisk ymer med sukker og vanillesukker. Tag lidt fra og rør husblas med det. Nu vender du alt ymerblanding og piskefløde sammen. Smag til med mere vanillesukker, hvis du synes. Kom i små skåle eller en stor. Sæt på køl i min. 1 time. 

Hindbærsauce

  • Kom 200 gram frosne hindbær, 2 spsk. sukker i en gryde. Rør grundigt,  varm op og kom i en skål. Sæt på køl. 

Klassisk ymerfromage smager skønt sammen med hindbærsaucen. Du kan skifte hindbær ud med jordbær, skovbærblanding, solbær eller hvad du foretrækker.

Velbekomme!

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest