Koldhævede boller med kefir

Opskrifter på brød, Tips til madpakker

Prøv mine lækre opskrift på koldhævede boller med kefir og speltmel. De skønneste, sprøde og  mest luftige boller.

De får så meget smag, cremethed og saftighed fra kefir og en sprød krumme fra speltmel kombineret med almindelig hvedemel for de mest luftige  koldhævet boller.

De her boller kræver nærmest ingen æltetid og er helt perfekte til morgen eller brunchbordet, eller til den søde eftermiddagssult, hvis dejen sættes over om morgenen inden arbejde, skole eller andet 🙂

Med den her helt enkle og trin for trin opskrift er det bare så hurtigt, nemt at bage de her lækre koldhævede kefirboller.

Bag dem snart, hvis du vil gøre noget godt for sig selv og familien 🙂

Koldhævede boller med kefir

Koldhævede boller med kefir

 

 

Koldhævede boller med kefir

Koldhævede boller med kefir

prøv den her opskrift på de lækreste koldhævede boller med kefir og speltmel
Print opskrift Pin opskrift
8 timer

Ingredienser

  • 10 gram gær
  • 3,5 dl kefir
  • 1 dl vand
  • 200 gram speltmel
  • 300 gram hvedemel
  • 3 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 4 spsk olie
  • ca. 1 dl kerner - blandet

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i vand og kefir
  • Kom speltmel, hvedemel, salt og sukker i dejen og rør med en ske
  • Fordel olie og nu kerner over dejen.
  • Dæk med et låg og sæt på køl i ca. 8 timer
  • Dejen skal ikke æltes igennem, men med to spiseskeer sættes to spiseskeer 10 klatter på en bageplade med bagepapir
  • Tænd ovnen på 220 grader
  • Når ovnen er varm- ca 10 min. bages bollerne på næstnederste rille i ca. 18-20 min til gyldne. (Du kan med fordel bruge fuld dampfunktion hvis du har.9

Koldhævede boller med kefir

Hvorfor kefir i bagværk?

Kefir forlænger holdbarheden på grund af surheden

Mælkesyrebakterien i kefir hæmmer udviklingen af gluten, so mer med til at give de luftige boller

Kefir er spækket med probiotika, som er godt for tarmene. Ekstra bonus ikke?

Andre opskrifter, som du kunne være interesseret i

opskrift med kefireller den her kage med kefir

God fornøjelse

Koldhævede boller med kefir

Sådan ser de bagte Koldhævede boller med kefir ud inden de forsigtigt sættes i ovnen og bages til sprøde, luftige og lækre hjemmebagte boller med kefir og speltmel

Hvis du er lige så glad for at bage som jeg er, så er du selvfølgelig landet det rigtige sted. For ikke meget slår duften af hjemmebag – for ikke at glemme smagen af dem! De her boller er virkelig perfekte, for både kefir og speltmel i koldhævede boller er helt perfekt. Sundhed, sprødhed, syre i én bolle.

Velbekomme!

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Karina loft

    Hvor mange kalorier er der i pr bolle

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest