Jordbær rabarber marmelade – så nemt er det at fremtrylle en skøn og hjemmelavet marmelade hjemme i eget køkken.
Herhjemme går der ikke mange dage inden sådan en fire glas er indtaget herhjemme. Familien elsker det! En jordbær rabarber marmelade smager skønt på alt fra franskbrød, rugbrød eller sågar en portion skyr eller yoghurt naturel.
I opskriften skriver jeg at jeg blender den færdige marmelade ganske hurtigt. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt, for måske foretrækker du den medfrugtstykker. Vi foretrækker den dog uden. Derfor. Jeg koger ikke hverken bær eller rabarber alt for længe for på den måde at beholde flest mulige vitaminer. Vanilje er godt i en portion marmelade med jordbær og rabarber. Brug en god købeudgave eller lav den selv (vaniljesukker)
Jeg håber du kan lide den? God fornøjelse og velbekomme.
Jordbær rabarber marmelade
Jordbær rabarber marmelade
Ingredienser
- 1 kilo rabarber - skyllet og i mindre bidder
- 800 gram jordbær- skyllet og friske eller fra frost
- 400 gram sukker
- 3 spsk. god vaniljesukker(eller en hel stang rørt med 3 spsk. sukker)
- 4 tsk melatin(jeg bruger den røde, men andre kan bruges- også dem der er lavget til den mere sukkerfattige udgave)
- 2 dl vand
- 4 spsk. sukker(til at blande med melanin til sidst)
Fremgangsmåde
- Kom rabarber i gryden med vand og kog op. Lad simre i ca. 5 min. under låg.
- Kom sukker ved, samt jordbær og vaniljesukker.
- Kog op og lad simre under låg i ca. 10 min.
- Nu kan du med en stavblender eller blender(jeg bruger sidstnævnte) blende i et sekund eller to, sådan at frugten blandes og ikke er i store klumper.
- Kom tilbage i gryden.
- Vend melatin med sukker og kom i gryden. Kog op og lad det tykne.
- Kom indholdet i helt rene og skoldede glas.
Noter
Flere lækre opskrifter med enten jordbær eller rabarber
Når det er sommer er det godt og når det er vinter er det godt. Hjemmelavet marmelade. Heldigvis kan sådan nogle glas fremtrylles året rundt. Det er bare så meget bedre end de købte, simpelthen fordi at mængden af sukker kan justeres, samt at man ved præcis hvad mængden af frugt og bær er. Ikke alt for mange dikkedarer. Bare rene råvarer. Det er skønt.
Mere inspiration
Jordbærsorbet, Jordbær sirup, Rabarberkage med marengs, Rabarberkage med mørdej
Benedictes mad på de sociale medier?
Jeps. Det er jeg selvfølgelig. Du er meget velkommen til at finde mine opskrifter på enten instagram, Facebook og pinterest. Håber vi ses!
Mange glade madhilsner fra Benedicte
0 kommentarer