Koldskålsboller

Brunch, Opskrifter på brød

Koldskålsboller  – den er altså god nok. De her boller  er med koldskål og kerner og det tilsammen giver de skønneste og mest saftige boller med masser af bid fra kerner. Det lyder måske som en underligt miks, men det smager fremragende.

Jeg synes altså konceptet holder helt igennem og du kan bruge lige den variant af koldskål som du har på lager. Fra købeudgaven til den hjemmelavede. Prøv selv.

Surmælksprodukter har altid været med til at give de bedste boller og derfor er det ikke anderledes med de her. Giv det et forsøg. Jeg tror du vil blive lige så begejstret som jeg. Servér på morgen eller brunchbordet eller kom i madpakken. Børnene vil elske dig for det.

Den her opskrift på boller med koldskål hæver på køkkenbordet i flere timer. Gærmængden er minimal og derfor skal der nogle timer til for at gæren kan udvikle sig. Fordelen ved at dejen hæver på køkkenbordet, og ikke i køleskab som de fleste koldhævede deje er pladsen. Det kræver således ikke at du rydder ud og op i køleskabet for at få plads til skålen. Jeg er vild med enkel madlavning, som kræver en minimum af forberedelse.

Klar til opskriften?

Den kommer lige her

Koldskålsboller

Koldskålsboller

Koldskålsboller

Opskrift på boller med koldskål, som hæver ved stuetemperatur i flere timer inde bollerne bages sprøde og lækre. Se opskriften lige her ...
Print opskrift Pin opskrift
6 t 14 min
Antal: 14 boller

Ingredienser

  • 10 gram gær
  • 3,5 deciliter koldskål
  • 3,5 deciliter vand fra hanen
  • 4 tsk. sukker
  • 3 tsk. groft salt
  • 200 gram fem kornsblanding eller blandede kerner
  • 750 gram hvedemel
  • lidt vand og kerner til drys

Fremgangsmåde

  • Opløs gær med koldskål og vand.
  • Kom øvrige ingredienser ved og ælt grundigt - brug gerne en køkkenmaskine, da det gør det nemmere, men alternativt brug en grydeske og rør igennem i minimum 10 min. Kom et klæde over og lad hæve på spisebordet i 5-7 timer.
  • Sæt ovnen på 235 grader ved varmeluft. Sæt ca. 14 klatter med to spiseskeer på to bageplade, mens ovnen varmer op. Kom en teskefuld vand på hver boller og drys med lidt kerner
  • Bag en plade ad gangen i ca. 12 minutter til overfladen er gylden og sprød.
  • Bollerne kan fryses ned efter de er let afkølet og kan holde sig her i op til tre måneder.

Koldskålsboller

Flere opskrifter på hjemmebag

Sprøde boller med kernerKoldhævede hvedeboller

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest