Koldskålsboller – den er altså god nok. De her boller er med koldskål og kerner og det tilsammen giver de skønneste og mest saftige boller med masser af bid fra kerner. Det lyder måske som en underligt miks, men det smager fremragende.
Jeg synes altså konceptet holder helt igennem og du kan bruge lige den variant af koldskål som du har på lager. Fra købeudgaven til den hjemmelavede. Prøv selv.
Surmælksprodukter har altid været med til at give de bedste boller og derfor er det ikke anderledes med de her. Giv det et forsøg. Jeg tror du vil blive lige så begejstret som jeg. Servér på morgen eller brunchbordet eller kom i madpakken. Børnene vil elske dig for det.
Den her opskrift på boller med koldskål hæver på køkkenbordet i flere timer. Gærmængden er minimal og derfor skal der nogle timer til for at gæren kan udvikle sig. Fordelen ved at dejen hæver på køkkenbordet, og ikke i køleskab som de fleste koldhævede deje er pladsen. Det kræver således ikke at du rydder ud og op i køleskabet for at få plads til skålen. Jeg er vild med enkel madlavning, som kræver en minimum af forberedelse.
Klar til opskriften?
Den kommer lige her
Koldskålsboller
Koldskålsboller
Ingredienser
- 10 gram gær
- 3,5 deciliter koldskål
- 3,5 deciliter vand fra hanen
- 4 tsk. sukker
- 3 tsk. groft salt
- 200 gram fem kornsblanding eller blandede kerner
- 750 gram hvedemel
- lidt vand og kerner til drys
Fremgangsmåde
- Opløs gær med koldskål og vand.
- Kom øvrige ingredienser ved og ælt grundigt - brug gerne en køkkenmaskine, da det gør det nemmere, men alternativt brug en grydeske og rør igennem i minimum 10 min. Kom et klæde over og lad hæve på spisebordet i 5-7 timer.
- Sæt ovnen på 235 grader ved varmeluft. Sæt ca. 14 klatter med to spiseskeer på to bageplade, mens ovnen varmer op. Kom en teskefuld vand på hver boller og drys med lidt kerner
- Bag en plade ad gangen i ca. 12 minutter til overfladen er gylden og sprød.
- Bollerne kan fryses ned efter de er let afkølet og kan holde sig her i op til tre måneder.
Flere opskrifter på hjemmebag
0 kommentarer