Koldhævede hvedeboller – nem grundopskrift på helt perfekte boller. En koldhævet dej med hvedemel. Rør dejen sammen om aftenen eller morgenen og sæt på køl. Vend tilbage til dejen efter en 5-8 timer og vupti. Så skal de blot bages og du er klar til at servere nogle sprøde og luftige boller med hvedemel, 

 

Koldhævede hvedeboller

Koldhævede hvedeboller

Koldhævede hvedeboller

nem opskrift på Koldhævede hvedeboller 
Print opskrift
6 t 22 min
Antal: 10 boller

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 5 dl. kølig vand(fra vandhanen)
  • 1 tsk. groft salt
  • 2 spsk. olie(smagsneutral)
  • 2 tsk. sukker
  • 600 gram hvedemel

Fremgangsmåde

  • Rør gær med vand og kom sukker og salt ved,
  • Kom øvrige ingredienser ved og ælt nu dejen grundigt. Brug gerne en røremaskine/køkkenmaskine, hvis du har. Dejen må gerne æltes i ca. 10 min.
  • Har du ikke en køkkenmaskine kan du bruge en elpisker med dejkroge og herefter væbne dig med tålmodighed og stille dig godt til rette og lade dejkrogene gøre arbejde.
  • Dæk dejen til og sæt på køl i ca. 5-8 timer.
  • Rør dejen ganske let og sæt herefter 10 klatter med to spisekseer. Varm ovnen op til 230 grader varmluft og lad bollerne hæve i mens- ca. 20-25 min.
  • Bages i ca. 12-15 min til gyldne og sprøde.

Koldhævede boller  med hvedemel

De er så nemme de her koldhævede boller. Det er ganske ofte den her opskrift på boller jeg rører sammen, når køkkenskabet er halvtomt, men lysten til hjemmebagte boller er stor. Hvedemel har jeg altid på lager og gær køber jeg gerne flere pakker af. De kan nemlig fryses ned og tages op efterhåndene. Den her opskrift på koldhævede boller er nem og enkel og det eneste du skal være opmærksom på er at være grundig med æltningen. Det giver det bedste resultat.

Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:

Koldhævede fuldkornsboller,  Koldhævede grovboller med græskarkernerSaftige boller med kærnemælk – koldhævede

 

Koldhævede hvedeboller

Benedictes Mad på de sociale medier:

Mine opskrifter kan du finde på både pinterest, Facebook og Instagram. Jeg håber meget at vi ses herinde i mit madunivers. Jeg er meget glad og taknemmelig for at du har fundet din vej herind.

Du er også velkommen til at gøre som mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Det gøres i den grå bjælke på siden.

Mange madglade hilsner, 

Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest