Koldhævede hvedeboller – nem grundopskrift på helt perfekte boller. En koldhævet dej med hvedemel. Rør dejen sammen om aftenen eller morgenen og sæt på køl. Vend tilbage til dejen efter en 5-8 timer og vupti. Så skal de blot bages og du er klar til at servere nogle sprøde og luftige boller med hvedemel,
Koldhævede hvedeboller
Koldhævede hvedeboller
Ingredienser
- 25 gram gær
- 5 dl. kølig vand(fra vandhanen)
- 1 tsk. groft salt
- 2 spsk. olie(smagsneutral)
- 2 tsk. sukker
- 600 gram hvedemel
Fremgangsmåde
- Rør gær med vand og kom sukker og salt ved,
- Kom øvrige ingredienser ved og ælt nu dejen grundigt. Brug gerne en røremaskine/køkkenmaskine, hvis du har. Dejen må gerne æltes i ca. 10 min.
- Har du ikke en køkkenmaskine kan du bruge en elpisker med dejkroge og herefter væbne dig med tålmodighed og stille dig godt til rette og lade dejkrogene gøre arbejde.
- Dæk dejen til og sæt på køl i ca. 5-8 timer.
- Rør dejen ganske let og sæt herefter 10 klatter med to spisekseer. Varm ovnen op til 230 grader varmluft og lad bollerne hæve i mens- ca. 20-25 min.
- Bages i ca. 12-15 min til gyldne og sprøde.
Koldhævede boller med hvedemel
De er så nemme de her koldhævede boller. Det er ganske ofte den her opskrift på boller jeg rører sammen, når køkkenskabet er halvtomt, men lysten til hjemmebagte boller er stor. Hvedemel har jeg altid på lager og gær køber jeg gerne flere pakker af. De kan nemlig fryses ned og tages op efterhåndene. Den her opskrift på koldhævede boller er nem og enkel og det eneste du skal være opmærksom på er at være grundig med æltningen. Det giver det bedste resultat.
Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:
Koldhævede fuldkornsboller, Koldhævede grovboller med græskarkerner, Saftige boller med kærnemælk – koldhævede
Benedictes Mad på de sociale medier:
Mine opskrifter kan du finde på både pinterest, Facebook og Instagram. Jeg håber meget at vi ses herinde i mit madunivers. Jeg er meget glad og taknemmelig for at du har fundet din vej herind.
Du er også velkommen til at gøre som mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Det gøres i den grå bjælke på siden.
Mange madglade hilsner,
Benedicte
0 kommentarer