Sprøde boller med kerner

Brunch, Opskrifter på brød

Langtidshævet boller med kerner  

Super nemme langtidshævet boller, som tilmed er lige lidt ekstra smarte, da de hæver på køkkenbordet og ikke i køleskabet. Så det der med plads i køleskabet? Det skal du ikke tænke på!

Bollerne får flere timer ved stuetemperatur til at lade den lille gærmængde arbejde i dejen. Kerner giver bid og smag og yoghurten giver boller, som holder sig fugtige i flere dage. Opskriften er dejlig nem at gå til, men det aller bedste resultat opnåes, når dejen æltes grundigt. Når det er gjort hviler den blot i timevis på køkkenbordet. Efter en cirka ni timer er den klar til at bages.

De langtidshævet boller er gode til alle slags formål. Mine børn synes de er fremragende i madpakken eller til weekendens morgenbord. Jeg synes også de er oplagte som tilbehør til aftensmaden, fx. til supper og gryderetter. For ekstra sprøde boller kommer jeg en anelse vand på hver bolle og drysser lidt kerner over inden de bages. Det giver en sprød overflade med bid.

Langtidshævet boller med kerner

Langtidshævet boller med kerner

Langtidshævede boller med kerner

En dejligt nem opskrift på langtidshævede boller med kerner, som hæver på køkkenbordet i 9-12 timer inden de bages på høje temperaturer. Du får 16 sprøde boller ud af opskrifter. Gode til madpakken, morgenbordet eller som tilbehør til middagsmaden.
Print opskrift Pin opskrift
10 timer 15 minutter
Antal: 16 boller

Ingredienser

  • 10 gram gær
  • 3,5 deciliter yoghurt naturel
  • 3,5 deciliter vand
  • 4 tsk. sukker
  • 1,5 tsk. groft salt
  • 200 gram kerner(solsikke, hørfrø, sesam)
  • 750 gram hvedemel

Topping

  • ekstra kerner

Fremgangsmåde

  • Rør gær med vand og yoghurt. Kom de øvrige ingredienser ved. Ælt gerne dejen i ca. 10 Min. Det er mest let, hvis du har en køkkenmaskine. Alternativt bruges håndkræft med en ske.
  • Lad hvile under et klæde i ca. 9-12 timer på køkkenbordet under et klæde
  • Tænd ovnen på 240 grader(varmeluft)Sæt som klatter med to spiseskeer på to bageplader. Kom ca. en teskefuld vand på hver boller og drys med kerner.
  • Når ovnen er helt varm bages en plade af gangen i midten af ovnen i ca. 12 minutter til gyldne.
Langtidshævet boller med kerner

Opskrift på super nemme langtidshævet boller

Jeg elsker at bage. Det er absolut noget af det bedste jeg ved. Nogle opskrifter vender jeg tilbage til igen og igen. Det er de opskrifter på  hjemmelavet brød, som bare holder. År efter år. Og så er der alle de nye opskrifter, hvor man bliver så tæske glad, når dejen får lige den

Du vil måske være interesseret i nogle af de her opskrifter på langtidshævet bagværk

Langtidshævet brødLangtidshævede boller med tipo 00, Langtidshævet boller med hørfrø

 

Vil du gerne modtage mine nyeste opskrifter direkte i din indbakke. Kvit og frit?

Så er du velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Du kan også finde mine nyeste opskrifter på pinterest og instagram.

Håber vi ses!

Mange hilsner, Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest