Langtidshævet boller med kerner
Super nemme langtidshævet boller, som tilmed er lige lidt ekstra smarte, da de hæver på køkkenbordet og ikke i køleskabet. Så det der med plads i køleskabet? Det skal du ikke tænke på!
Bollerne får flere timer ved stuetemperatur til at lade den lille gærmængde arbejde i dejen. Kerner giver bid og smag og yoghurten giver boller, som holder sig fugtige i flere dage. Opskriften er dejlig nem at gå til, men det aller bedste resultat opnåes, når dejen æltes grundigt. Når det er gjort hviler den blot i timevis på køkkenbordet. Efter en cirka ni timer er den klar til at bages.
De langtidshævet boller er gode til alle slags formål. Mine børn synes de er fremragende i madpakken eller til weekendens morgenbord. Jeg synes også de er oplagte som tilbehør til aftensmaden, fx. til supper og gryderetter. For ekstra sprøde boller kommer jeg en anelse vand på hver bolle og drysser lidt kerner over inden de bages. Det giver en sprød overflade med bid.
Langtidshævet boller med kerner
Langtidshævede boller med kerner
Ingredienser
- 10 gram gær
- 3,5 deciliter yoghurt naturel
- 3,5 deciliter vand
- 4 tsk. sukker
- 1,5 tsk. groft salt
- 200 gram kerner(solsikke, hørfrø, sesam)
- 750 gram hvedemel
Topping
- ekstra kerner
Fremgangsmåde
- Rør gær med vand og yoghurt. Kom de øvrige ingredienser ved. Ælt gerne dejen i ca. 10 Min. Det er mest let, hvis du har en køkkenmaskine. Alternativt bruges håndkræft med en ske.
- Lad hvile under et klæde i ca. 9-12 timer på køkkenbordet under et klæde
- Tænd ovnen på 240 grader(varmeluft)Sæt som klatter med to spiseskeer på to bageplader. Kom ca. en teskefuld vand på hver boller og drys med kerner.
- Når ovnen er helt varm bages en plade af gangen i midten af ovnen i ca. 12 minutter til gyldne.
Jeg elsker at bage. Det er absolut noget af det bedste jeg ved. Nogle opskrifter vender jeg tilbage til igen og igen. Det er de opskrifter på hjemmelavet brød, som bare holder. År efter år. Og så er der alle de nye opskrifter, hvor man bliver så tæske glad, når dejen får lige den
Du vil måske være interesseret i nogle af de her opskrifter på langtidshævet bagværk
Langtidshævet brød, Langtidshævede boller med tipo 00, Langtidshævet boller med hørfrø
Vil du gerne modtage mine nyeste opskrifter direkte i din indbakke. Kvit og frit?
Så er du velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Du kan også finde mine nyeste opskrifter på pinterest og instagram.
Håber vi ses!
Mange hilsner, Benedicte
0 kommentarer