Koteletter i fad med pikantost, er næsten uden sammenligning et af de bedste hverdagshit-retter- herhjemme. Vi synes alle seks, at det er skøn mad. Server rygende varm og top på ris eller kartoffelmos med den lækre sauce. Godt det smager den altså.
Koteletter i fad med pikantost kan sagtens skiftes ud med kylling, hvis man foretrækker det. Det smager også skønt. Tror også sagtens at retten kan udskiftes med hakkebøffer. Og se det kommer da lige til mig i skrivende stund. Det må prøves næste gang!
Koteletter i fad er en af de smarte retter, hvor indholdet kan varieres i det uendelige. Har du ingen svampignoner, gulerødder eller lignende skifter du bare ud med majs, squash eller de grøntsager du har på lager eller bare foretrækker. I det hele taget kan du bare lave -rydde op i køleskabet- og få brugt alle grøntsagsresterne. Det fungerer fint for mig, for så får jeg igen overblik over hvad der gemmer sig derinde på køl.
I opskriften har jeg skrevet, fløde, madlavningsfløde og kaffefløde. For i princippet kan du bruge lige den du foretrækker. Hav dog for øje, at jo federe en fløde, desto mere cremet sauce. Men altså, uanset hvad er smagen dejlig 🙂
Du kan sagtens fordoble opskriften og så komme halvdelen i fryseren, så er der rester til de dage, hvor der ikke er tid til aftensmad. Tro mig. Sådanne dage har vi mange af.
Christian er lige blevet 11 år og er begyndt til amerikansk fodbold(i nabobyen). Så nu er der så yderligere to dage om ugen fra klokken 17- 19, som ikke foregår hjemme. Se det sætter skisme endnu større krav til nemme middagsretter. Så er det super fedt, at kunne hive en ret som den her ud af fryseren og servere til en portion ris og gnavegrønt.
Koteletter i fad med pikantost
Koteletter i fad i cremet sauce med pikantost
Ingredienser
- 100 gram bacon(i stykker/tern)
- 4 stk. koteletter
- 100 gram champignoner(i grove stykker)
- 4 stk. gulerødder(i grove stykker)
- 2 stk. løg(i finthakket)
- 3 tsk. tørret paprika
- 2 tsk. timian
- 2 dl fløde(eller madlavningsfløde eller kaffefløde)
- 1 pakke pikantost(200 gram)- Jeg brugte den orange pikant ost fra Buko
- drys eventuelt med persille eller purløg
- Drys med salt og peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader/180 grader varmeluft. Varm en stegepanden og steg bacon sprøde. Kom på en tallerken.
- Kom koteletter på panden(i bacon fedtet eller ny olie) og brun dem kort på hver side. Kom i et ildfast fad.
- Kom løg, gulerødder og champignoner på panden. Vend rundt i ca. 5 minutter på mellemhøj varme. Vend paprika og timian ved.
- Kom fløde og pikantost over grøntsagerne og vend rundt til flødeosten smelter.
- Kom saucen med grøntsager over. Drys med bacon.
- Sæt retten i ovnen i ca. 25 min. til saucen bobler.
- Server den rygende varme koteletter i fad med ris eller kartoffelmos.
Hit-retter med pikantost
Pikantost er så evig godt i mange retter. Jeg synes det giver en skøn grundsmag i mange retter og gør det bare lidt nemmere at få en god grundsmag. Hele familien spiser meget gerne de retter med pikantost, så måske det også er et hit hos jer?
Udover den her ret med koteletter i fad med pikantost er der også et par andre hitretter med pikantost herinde:
I denne her med kylling:
Kylling i cremet sauce med pikantost og bacon
Eller denne her, som er pikantost i en one pot pasta. Det er en lækker combi:
cremet one pot spaghetti med chorizo og pikantost
Hvis man har nogle “vanskeligheder”/kronisk sygdom som gør det at lave mad lidt vanskelig at lave mad tænker du så at man ville kunne erstatte Champignon med Champignon i glas?
Hvis ja ville det så stadig være 100 g?
Og erstatte Gulerødder med revet gulerødder?
Hvis ja, hvor mange gram?
Der er 300 g i en pose, ville det være fint?
Hejsa,
Ja, tror bestemt godt at du kan skifte både champignons og gulerødder ud med dem du beskriver. Og ift. mængde på gulerødder passer det helt fint😊