Kylling i pikantsauce med spinat og champignon

Hverdagsmad til store og små

Kylling i pikantsauce. Oh yeaaah!!! Bare fordi det er godt, børnevenligt og i grunden kan fyldes med lige det du foretrækker eller har på lager.

Jeg er ekset med spinat og svampe, derfor er det grøntsager som dem jeg ofte kommer i retterne herhjemme. Du kan såmænd bare skifte dem ud og tilsætte grøntsager ala squash, gulerødder, peberfrugter, auberginer. Hvad du foretrækker.

Pikantost er som altid så godt i madretter, fordi det nemt og hurtigt giver fin smag til alt fra gris, kylling med mere. Pikant ost fra buko eller Philadelphia ligger derfor ofte på køl hos mig, både til madlavning eller som smøreost i ungernes madpakke.

En god sprød bolle (ex.Boller med græskarkerner) med kyllingeskiver, iceberg og pikantost er fx. ret populær indslag i madpakken.

Sådan laver du kylling i pikantsauce med spinat og champignon

 

kylling pikantsauce

Kylling i pikantsauce

Kylling i pikantsauce

Print opskrift Pin opskrift
30 minutter
Antal: 4

Ingredienser

 • 4 stk. kyllingebryst(hakveret på langs)
 • 4 tsk. paprika
 • 2 fed hvidløg(finthakket)
 • 2 stk. løg(grofthakket)
 • 50-100 gram champignoner
 • 1 håndfuld frisk spinat
 • 200 gram pikantost(light eller normal)
 • 400 ml tomatpassata
 • 100 gram revet ost

Fremgangsmåde

 • Kom olie på en pande. Halver kyllingebryst på tværs, så du har otte stykker.
 • Drys salt og paprika på kyllingestykkerne. Steg kyllingebryst på mellemvarme i ca. 2 min. på hver side. De skal ikke være gennemstegte, da de steger færdig i ovnen.
 • Kom kylling på en tallerken.
 • Kom lidt olie på panden igen og steg nu løg og champignon. Løgene vendes på mellemvarme til de er blanke og gennemsigtige- ikke brune. Kom spinat ved og varm op til spinaten fader sammen.
 • Fordel grøntsagerne i et ildfast fad. Fordel kyllingbryst herover.
 • Kom tomatpassata og pikantost på panden og varm det op til det bobler. Kom saucen over kylligen og grøntsagerne. Drys med ost.
 • sæt i midten af ovnen i ca. 25 minutter til saucen bobler og osten er gylden.
 • Drys gerne med friske basilikumblade eller friskhakket persille ved servering.
 • Retten her kan serveres med alt fra ris, pasta, kartoffelmos ellelr blot et godt brød.

 

 

kylling i pikantsauce

kylling i pikantsauce

kylling i pikantsauce med grøntsager på vej i ovnen

kylling i pikantsauce

 

 

kylling i pikantsauce

Løg, svampe og spinat inden kylling og pikantsauce hældes over

 

kylling i pikantsauce

løg, champignon steges let.

Kylling er populært på danskernes middagsbord. Som barn mindedes jeg kylling, som noget man fik serveret som “lørdags-kylling”. Senere blev det noget udskældt og var ikke længere noget man så ofte fik serveret. Var der noget med lørdagskylling og dyrevelfærd der kom i medierne dengang? Det tror jeg.

Heldigvis kom der diverse kyllingeudskæringer på markedet op i gennem 80´erne- start 90´erne. Og sikken et held da! Kylling er da fantastisk.

Tilberedning af kylling

Kylling kan tilberedes til det bliver absolut uspiseligt. Tør kylling er kedeligt! En gryderet med mindre kyllingestykker og grøntsager, skal lynsteges og ikke koge med i retten for længe. Steg gerne kyllingen først, tag kyllingen fra og kom tilbage i retten til sidst.

Eller gør det modsatte og ovnsteg kyllingen rigtig længe, dog på lave temperaturer. Et kyllingebryst stegt med krydderier på 80 grader i flere timer får gerne så meget mere saft en det kyllingebryst som har stegt kort tid- på høj varme.

Har du tid og husker det(!)kan du med fordel salte kyllingebryster i flere timer inden tilberedning. Det holder på saften.

Og har du modet på det(?) så er og bliver kærnemælk mit foretrukne vidundermiddel til at marinere kyllingstykkerne i. Lad kyllingen – eller kyllingstykkerne ligge i et fad med kærnemælk i 4-12 timer og hæld det fra inden tilberedning. Det giver et uanstændigt lækkert stykke kød!

Bonus:

Alkohol har jeg hørt skulle have en god virkning på kyllingekød! Jo skam. F.eks. vin, øl og vodka. Dog har jeg ikke prøvet det selv, men det skal jeg da klart prøve. Alt for den gode kyllingeoplevelse, ikke?

Tip hermed givet videre!

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest