Græskarboller – sprøde, seje og koldhævede boller med græskarkerner.
Friskbagte boller med græskarkerner var lige, hvad jeg hev uden af ovnen, inden 5 sultne teenagedrenge kom hjem! Tro mig, der gik ikke mere end en halv time, så var de to bageplader tomme! Der skal indtages noget for at vokse, ikke?
Lav for eksempel dejen om morgenen og sæt bollerne i ovnene, når du kommer hjem om eftermiddagen. Eller rør dejen sammen om aftenen. Det bringer så meget lykke, når de her serveres til morgenmad eller kommer med i madpakken.
Bollerne med græskarkerner smager rigtig godt og dejen kan med fordel laves laves flere timer i forvejen og blot stå og hygge sig i køleskabet, mens dejen udvikler sig.
Har du ikke tid til det kan du fordoble gærmængden og blot lade dejen hæve 30 minutter inden du sætter dejen på bagepladen og bager dem efter opskriften. Græskarbollerne holder sig friske et par dage, men gør dig den tjeneste at fryse nogle af dem ned, når de er friskbagte. De bliver så gode som nye, hvis de stænkes med lidt vand og kommer ind i ovnen i en 5-10 minutter på ca. 200 grader.
Græskarboller til madpakken
Det er simpelthen konge, når der skal smøres madpakker og man lige kan trylle de her frem fra fryseren.
En bolle med græskarkerner, smurt med kalkun og ost eller bare en enkel flødeost. Det hitter sport herhjemme.
Det er de små glæder der batter. Det her er en af dem. Græskarkerner giver godt bid til bollerne, udover den gode, let nøddeagtige smag. Har du ikke græskarkerner på lager, kan du skifte ud med solsikkekerner.
Sådan laver du boller med græskarkerner
Græskarboller
Ingredienser
- 20 gram gær
- 6 dl kold vand
- 2 spsk olie
- 3 tsk. salt
- 2 dl græskar
- 10 dl hvedemel eller manitobamel
Fremgangsmåde
- Rør gær med kold vand.
- Rør salt, græskarkerner og olie i.
- Kom løbende mel i, mens der røres.
- Dæk dejen til og kom på køl i 6-8 timer.
- Kom bagepapir på to bageplader. Sæt 20 klatter med en spiseske. Drys med lidt ekstra græskarkerner.
- Tænd ovnen på 210 grader almindelig ovn /190 grader varmeluft.
- Bag bollerne i ca. 20 min i midten af ovnen til de er sprøde og lyder let hule, når der bankes i bunden.
Flere boller med kerner?
Græskarboller
Der er bare nogle opskrifter på boller jeg vender tilbage til. Græskarboller er en af dem. Det nok mest fordi jeg ved at de bare holder og at de hurtigt bliver spist af børneflokken herhjemme. Alt hvad der hitter ofr at glæde børnene, ikke?
Generelt er koldhævede boller noget af det der bliver produceret allermest af her i huset. Man slipper for at få nusset bolledejs fingre, dejen bliver særlig saftig, når den får lov at hæve på køl og ikke mindst, så er der boller til madpakken. For ligesom så mange andre står jeg så ofte med det madpakke kompleks!
Hvad skal jeg lave til de sultne, men noget halv-kræsne teenagere? Men græskarboller? Jo, det vil de gerne have med. Så jeg rører dejen om aftenen og sender så i ovnen om morgenen. Så er madpakken(og morgenmaden) nem!
Se mere her, hvor du kan se bare et par stykker af mine øvrige opskrifter på boller.
Saftige boller med solsikkekerner og havregrød
Kh, Benedicte
0 kommentarer